O firma chineza va construi o fabrica de 30 milioane de dolari la Brasov, care va livra piese pentru Mercedes.

Compania Ningbo HuaXiang Electronic Co Ltd din China, care activeaza in domeniul componentelor auto, va investi 30 milioane dolari la Brasov, intr-o noua hala de productie ce va fabrica piese si accesorii pentru autoturismele Mercedes. Beneficiarul investitiei este compania germano-romana Hib Rolem Trim, iar proiectul va fi demarat in primul trimestru al anului viitor si va fi finalizat pana la jumatatea anului 2019.

Cele doua companii au semnat vineri la Bucuresti un memorandum pentru demararea acestui proiect ce va avea o suprafata de 15.000 metri patrati si va creea 265 noi locuri de munca. „In cadrul noii investitii se vor fabrica piese si accesorii (ornamente) pentru industria auto, constand in produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decoratiuni pentru bord, consola centrala si ornamente pentru usi pentru producatorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A si B”, a precizat investitorul.

Produsele se vor regasi in masinile vandute in Europa

De asemenea, cele doua parti au semnat in urma cu un an o scrisoare de intentie pentru derularea de investitii, in cadrul evenimentului „China (Ningbo) – Romania Investment Forum”. Investitia in valoare de circa 10 milioane euro, ce presupune transferul in Romania al unei linii de productie de ornamente de interior pentru constructorul BMW, a fost deja realizata. Proiectul a fost initiat in luna iulie 2015 si este prevazut a fi finalizat in decembrie 2016, potrivit News.ro.

Pentru acest proiect s-a contractat un nou spatiu de productie cu o suprafata de 10.000 mp si s-au creat aproximativ 200 noi locuri de munca.

Ministerul Economiei, prin InvestRomania, componenta a Departamentului pentru Promovarea Investitiilor si Comertului, a co-organizat la Bucuresti evenimentul „China (Xiangshan) – Romania Investment Forum”, dedicat promovarii avantajelor competitive ale Romaniei si ofertei de tara in fata investitorilor si autoritatilor din Provincia Xiangshan (China).

Evenimentul s-a desfasurat cu ocazia vizitei oficiale in Romania a lui Shi Jianding, vice-presedinte al guvernului regiunii Xiangshan.

„Forumul romano-chinez din aceasta zi continua seria de evenimente bilaterale la nivel guvernamental care au ca scop intensificarea schimburilor economice si comerciale intre cele doua tari. China este principalul partener comercial al Romaniei in zona asiatica din punct de vedere al valorii schimburilor comerciale”, a declarat Manuel Costescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, responsabil cu promovarea investitiilor si comertului.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Oficialul sustine ca Romania este un hub in industria IT si cea auto si componente auto, domenii de interes pentru investitorii chinezi.

”Convingerea mea este ca in urma acestui eveniment se vor incheia si alte parteneriate de afaceri, fapt ce imi aduce o reala bucurie deoarece investitorii deja prezenti in tara noastra, care ne aleg in continuare pentru deschiderea unor noi facilitati de productie, reprezinta prin puterea exemplului cel mai bun mijloc de promovare a Romaniei”, a mai spus Costescu.

InvestRomania din cadrul Ministerului Economiei este componenta Departamentului pentru Promovarea Investitiilor si Comertului care are scopul de a oferi sprijin investitorilor straini in Romania.

Regiunea Xiangshan face parte din provincia chineza Zhejiang si are o suprafata de 1.382 km patrati si 540.000 locuitori. Xiangshan cuprinde zece orase, cinci localitati si trei subdistricte si are un produs intern brut de circa 6 miliarde dolari.

Citeste si:
Noul Mercedes-AMG GLE 53 plug-in hybrid: 544 CP și 87 km autonomie...
Noul Mercedes-AMG GLE 53...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.