Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, marti, ca va stabili in 30 de zile tarife maxime pentru fiecare de categorie de vehicole pentru politele de asigurare de raspundere civila auto (RCA), asa cum prevede ordonanta de urgenta publicata luni seara in Monitorul Oficial.

"Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va stabili, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG, tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule ce urmeaza a se aplica de catre societatile de asigurare care practica RCA. Acestea vor fi adoptate, conform art. 4 alin. (3) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, prin Hotarare de Guvern la propunerea ASF si cu avizul Consiliului Concurentei si al Ministerului Finantelor Publice", a precizat ASF, intr-un comunicat, citat de News.ro.

Actul normativ publicat luni in Monitorul Oficial introduce un mecanism temporar de blocare a preturilor politelor RCA pentru sase luni.

Astfel, un articol al OUG prevede ca, "pentru o perioada de sase luni, (..) ASF va calcula un tarif de referinta cu caracter orientativ, trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul in parte, pe baza platilor efective de daune achitate de catre asiguratorii RCA din piata si raportate la frecventa statistica a producerii evenimentelor, pe categorii de vehicule", se arata in actul normativ.

Ordonanta prevede ca, in 30 de zile de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial, "ASF va stabili tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule ce urmeaza a se aplica de catre societatile de asigurare RCA".

Insa in textul ordonantei exista o trimitere eronata la un alt articol decat cel care prevede stabilirea unor preturi maxime.

"Dintr-o eroare materiala, art.18 alin. 2 din OUG nr. 54/19.09.2016 face referire la art. 34 alin. 3, in loc de art.36, alin. 3. Aceasta eroare va fi corectata in Monitorul Oficial", a precizat ASF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.