Business 5 Iulie 2016 18:30
Birourile Volkswagen, BMW, Robert Bosch si ale altor trei companii au fost perchezitionate in iunie de autoritatile pentru concurenta din Germania, in cadrul unei investigatii privind achizitiile de otel ale industriei auto, transmite Bloomberg.

”Exista indicii ca au fost incalcate reglementarile in domeniul concurentei, iar perchezitiile au avut loc pentru a investiga aceste fapte, a afirmat marti Kay Weidner, purtator de cuvant al Biroul Federal al Cartelurilor, refuzand sa mentioneze numele companiilor.

BMW, VW, Daimler, Bosch si ZF Friedrichshafen au confirmat ca le-au fost perchezitionate birourile si au precizat sa sustin investigatiile.

Producatorii auto sunt piloni majori ai economiei germane, iar otelul este o componenta esentiala pentru companiile de profil. In medie, sunt folosite circa 900 de kilograme de otel pentru fiecare masina, potrivit Asociatiei Mondiale a Otelului, potrivit NEWS.ro.

Biroul antitrust din Germania poate, ca si Comisia Eiuropeana, sa aplice amenzi de pana la 10% din vanzarile anuale ale companiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.