Business 24 Mai 2016 07:40
Actiunile Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) au scazut semnificativ la Bursa de la Milano, dupa ce presa a anuntat ca producatorul auto italo-american s-ar putea confrunta cu interzicerea vanzarilor in Germania, in urma acuzatiilor privind depasirea valorilor emisiilor de noxe.

Duminica, publicatia germana Bild informa ca Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a gasit dovezi ale manipularii emisiilor la masinile Fiat, asemanatoare cu cele din cazul Volkswagen.

Bild sustine ca masinile Fiat au fost testate de KBA si s-a descoperit un soft care inchide tehnologia care controleaza nivelul emisiilor dupa 22 de minute, adica dupa inca doua minute de la finalizarea testelor standard.

KBA ar fi raportat Comisiei Europene si autoritatilor italiene rezultatele testelor, informeaza Agerpres.

Pana la aceasta ora, reprezentantii Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nu au comentat informatia.

In 19 mai, reprezentantii Fiat au refuzat sa se intalneasca cu Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, pentru a analiza informatiile relevate la testarea emisiilor iar autoritatile italiene au luat apararea Fiat.

Alexander Dobrindt a criticat Fiat pentru „atitudinea necooperanta”, pe care a descris-o ca fiind „total neinteligibila”.

Conform reglementarilor UE, Italia este responsabila pentru testarea masinilor Fiat deoarece operatiunile regionale sunt in aceasta tara, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.