Ford a anuntat ca va opri timp de 9 zile lucratoare productia modelului B-Max si cea de motoare la fabrica din Craiova, in luna septembrie, pe fondul volatilitatii pietei auto europene.

"Volatilitatea pietei auto europene, care continua sa isi revina dupa criza economica, precum si diversificarea in ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vanzarilor modelului nostru B-MAX. In acest context, Ford Romania continua sa isi adapteze volumul de productie la fabrica din Craiova si planifica pentru luna septembrie 9 zile fara productie in Sectia de Operatiuni Vehicule si 9 zile fara productie in Sectia de Motoare. Vom continua sa monitorizam piata si sa ajustam volumele de productie in functie de cererea existenta", a declarat pentru MEDIAFAX Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania.

Ford produce la Craiova modelul B-Max si motoarele pe benzina EcoBoost de 1 litru si 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansata la jumatatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova si comercializat doar pe piata europeana. Productia B-Max a mai fost oprita, pentru aproximativ 30 de zile, in acest an. Si in 2013 productia de automobile a fabricii din Craiova a fost intrerupta, pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare asamblarea a fost sistata timp de sapte zile.

Cifra de afaceri Ford Romania aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnand un castig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), dupa pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.