Business 6 Mai 2014 13:30
Inmatricularile noi de autoturisme au scazut cu 6,3% in primul trimestru din acest an, de la 64.299 unitati la 60.272 de unitati, se arata intr-un comunicat de presa al INS, care foloseste date furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 6,5% in primele trei luni, iar cele pentru transportul marfurilor au crescut cu 3,7% fata de perioada similara din anul precedent, transmite MEDIAFAX.

Pentru categoria mopede si motociclete s-a inregistrat o scadere de 4,9% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2013, iar pentru autobuze si microbuze a fost consemnat un declin de 27,2%. In aceeasi perioada, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au inregistrat cresteri la categoriile autotractoare (44%), respectiv remorci si semiremorci (11,6%) si scaderi la autocamioane (-6%).

Fata de ultimul trimestru al anului trecut, in primele trei luni din acest an inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 16,3%, iar cele pentru transportul marfurilor au coborat cu 4,9%. Datele se refera la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.