Maserati va majora productia si va introduce in gama de modele automobilul sport Alfieri, in conditiile in care vanzarile producatorului italian de vehicule de lux, divizie a Fiat, sunt pe cale sa se tripleze, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Producatorul sedanurilor Ghibli si Quattroporte primeste 3.500 de comenzi pe luna, a declarat directorul Maserati, Harland Wester, intr-un interviu. In acest ritm, comenzile vor ajunge in acest an la 42.000 de automobile, comparativ cu 15.400 de vehicule comercializate in 2013.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, reorienteaza productia grupului de la automobilele de serie la vehiculele de lux, mai profitabile, pentru a profita de cererea care a adus vanzari record liderilor pietei premium, BMW, Audi si Mercedes-Benz. Planul lui Marchionne va aduce primele rezultate in acest an, cand Maserati va genera probabil un profit suficient pentru a compensa pierderile din Europa pe segmentul masinilor de serie, transmite MEDIAFAX.

"Suntem pregatiti sa atacam uriasii din industria auto. Strategia noastra este sa ne extindem pe segmentele premium, mai profitabile, care au inceput in mod clar sa genereze rezultate", a afirmat Marchionne la adunarea anuala a actionarilor care a avut loc luna trecuta la Torino. Marchionne urmeaza sa prezinte la inceputul lunii mai strategia Fiat pana in 2018, dupa ce compania italiala a obtinut controlul integral asupra producatorului auto american Chrysler Group, in ianuarie.

Seful Fiat a declarat anterior ca fuziunea celor doua companii va pune capat pierderilor Fiat in Europa si va permite grupului nou format sa reangajeze mii de angajati concediati, intrucat reteaua de distributie a Chrysler ajuta la vanzarea automobilelor premium fabricate in Italia. Gamele celor doi producatori includ automobilul subcompact Fiat 500, modelul Chrysler 200 de dimensiuni medii, masini premium Alfa Romeo, Maserati si Ferrari, precum si SUV-urile Jeep.

Fabrica Fiat din Torino produce modelele Ghibli, de 66.900 de dolari, si Quattroporte, de 102.500 de dolari, ambele lansate anul trecut. Fabrica produce circa 140 de masini pe zi. Maserati mai produce automobilul sport GranTurismo, de 126.000 de dolari, si versiunea decapotabila GranCabrio, de 135.800 de dolari, la Modena, in nordul Italiei. SUV-ul Levante, care va fi introdus la vanzare anul viitor, va fi fabricat la uzina Mirafiori a Fiat din Torino.

Citeste si:
Șeful Fiat intenționează să-și facă marca 100% electrică până în 2030
Șeful Fiat: Intenționăm să...

Planul de afaceri al lui Marchionne include introducerea in fabricatie a unui automobil sport bazat pe prototipul Alfieri prezentat de Maserati la salonul auto de la Geneva de luna trecuta, au spus surse apropiate situatiei. Modelul urmeaza sa fie produs la Mirafiori.

Veniturile Maserati au crescut de peste doua ori anul trecut, la 1,66 miliarde de euro, iar profitul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor si elementelor exceptionale s-a triplat la 171 de milioane de euro. Obiectivul acestui an este majorarea veniturilor cu 53% si un profit in urcare cu 48%, la 254 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.