Ford a rechemat pentru reparatii aproximativ 435.000 de autovehicule, majoritatea SUV-uri produse in perioada 2001-2004 si vandute pe piata SUA, pentru probleme legate de coroziunea masinilor, care poate afecta controlul asupra directiei.

Rechemarea vizeaza in proportie covarsitoare SUV-uri Escape, dar si modele Ford Fusion, C-Max si Lincoln MKZ, care ar putea avea probleme legate de locurile pentru sofer si pasageri, scrie MEDIAFAX.

Compania a precizat ca are informatii despre producerea unui singur accident legat de aceasta problema, fara sa fi fost inregistrati raniti. Majoritatea vehiculelor vizate de rechemare sunt inmatriculate in 20 de state din SUA si in Districtul Columbia, unde deszapezirea drumurilor se face prin imprastierea de sare.

Aproape 40.000 din masinile rechemate in service sunt inmatriculate in Canada.

General Motors, cel mai mare producator auto din SUA, are probleme grave de imagine si este anchetat de autoritati dupa ce a rechemat peste 2,6 milioane de autoturisme Chevrolet Cobalt si alte modele construite pe platforma similara, pentru o problema cu sistemul de aprindere, care a provocat numeroase accidente, rezultand in cel putin 13 decese. Directorul general al GM, Mary Barra, a fost audiata saptamana trecuta de comisii din Senat si Camera Reprezentantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.