Mercedes-Benz a inregistrat in luna martie cele mai bune vanzari lunare din istoria companiei, si un nivel record al livrarilor in primul trimestru, sustinute de cererea de masini compact si Clasa E.

Livrarile Mercedes-Benz au urcat in martie cu 13%, la 158.523 de masini si SUV-uri. In Europa, livrarile producatorului german au crescut cu 7,6%, cu un avans de 20% pe piata britanica, peste ritmul pietei, de 18%. In SUA, livrarile au urcat cu 11% in martie. In primul trimestru, vanzarile au atins un nou maxim de 374.276 de masini si SUV-uri, fiind cu 15% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, scrie MEDIAFAX.

In urma informatiilor, actiunile Daimler, compania mama a Mercedes-Benz, au crescut cu 1,7%, la cel mai ridicat nivel interbancar atins dupa 11 decembrie 2007. In acest an, titlurile Daimler au avansat cu 13%, conferind grupului o capitalizare de piata de 75,9 miliarde de euro.

Mercedes-Benz a inregistrat in ultimele noua luni cresteri ale vanzarilor de peste 10%, datorita cererii pentru automobile compact si Clasa E.

Producatorii germani de vehicule de lux Mercedes-Benz, BMW si Audi beneficiaza de redresarea pietei auto europene, dupa declinul ultimilor sase ani. In Marea Britanie, vanzarile auto au atins in martie cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Mercedes-Benz are in plan lansarea a 30 de noi modele pana in 2020, pentru a redobandi pozitia de lider pe piata automobilelor de lux, de la BMW. Audi se afla pe locul al doilea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.