General Motors a anuntat rechemarea pentru reparatii, in SUA, a 1,55 milioane de vehicule, in trei campanii separate, care se adauga unei alte operatiuni aflate in desfasurare, de rechemare a 1,6 milioane de masini.

In cazul primei campanii de rechemare a 1,6 milioane de vehicule, declansata in februarie, grupul este investigat in Statele Unite dupa ce defectiuni la cheile de contact au dus la accidente in care cel putin 12 persoane si-au pierdut viata. Autoritatile vor sa stie de ce grupul a asteptat 10 ani pentru a lua o astfel de decizie. Conducerea GM are timp pana pe 3 aprilie sa raspunda la 107 intrebari din partea agentiei americane pentru siguranta traficului.

GM anticipeaza ca va inregistra costuri de 300 de milioane de dolari, legate de operatiunile de remediere a defectiunilor vehiculelor incluse in aceste campanii. Producatorul auto urmeaza sa remedieze in principal probleme la circuitele de alimentare si de declansare a airbag-urilor.

Rechemarile se refera la modelele Chevrolet Express si GMC Savana fabricate in perioada 2009-2014, sedanurile Cadillac XTS din 2013-2014, SUV-urile Buick Enclave si GMC Acadia din 2008-2013, precum si modelele Chevrolet Traverse din 2009-2013 si Saturn Outlook din 2008-2010.

"Am cerut echipei noastre sa dubleze eforturile pentru reexaminarea produselor, sa raporteze problemele si sa le rezolve cat mai repede", a declarat Mary Barra, noul director general al grupului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.