Audi, producatorul auto de lux controlat de grupul german Volkswagen, se asteapta la vanzari record pentru acest an, de peste 50 de miliarde de euro, dar a avertizat ca profitul va fi afectat de investitiile in noi modele si de respectarea reglementarilor mai stricte privind emisiile poluante.

"In pofida investitiilor majore din perioada urmatoare, vrem sa ramanem in intervalul tinta privind profitabilitatea, cu o marja operationala de 8-10% in acest an", a declarat directorul finnciar al Audi, Axel Strotbek, citat de Wall Street Journal.

Audi a raportat profit net in scadere cu 7,7% anul trecut, la 4 miliarde de euro, reprezentand o marja operationala de 10,1%. Vanzarile globale au urcat anul trecut cu 2,3%, la 49,9 miliarde de euro, transmite MEDIAFAX.

Perspectiva mixta a celui de-al doilea mare producator de masini de lux din Germania, dupa BMW, vine in contextul precautiei investitorilor privind forta recuperarii economice din Europa. Industria se confrunta cu incertitudini si in privinta crizei din Ucraina, precum si cu costuri mai ridicate pentru respectarea noilor restrictii europene privind emisiile de gaze cu efect de sera.

Cu exceptia unei noi versiuni a modelului sport TT, producatorul auto nu are programata nicio lansare importanta in acest an. La sfarsitul anului trecut, Audi a anuntat planuri pentru investitii de 22 de miliarde de euro pana in 2018, pentru a extinde productia din afara Germaniei si pentru dezvoltarea de noi modele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.