General Motors deruleaza, incepand de luni, in China o campanie record de rechemare de automobile pentru reparatii, care vizeaza 1,46 milioane de masini, transmite Bloomberg.

Shanghai General Motors, joint venture intre grupul american si compania chineza SAIC Motor, va verifica si repara incepand de luni 1,22 milioane de automobile Buick Excelle si 243.300 de masini Chevrolet Sail, a anuntat autoritatea chineza pentru Supravegherea Calitatii, transmite MEDIAFAX.

Compania trebuie sa inlocuiasca un element defect al pompelor de carburant, operatiune cu un cost de aproximativ 150 de dolari pe unitate in cazul modelului Excelle, potrivit estimarilor unui dealer Buick din China, contactat de Bloomberg.

Reprezentantii GM nu au comentat informatiile.

China a adoptat in acest an o noua lege privind protectia consumatorilor, care acorda guvernului prerogativa de a incepe anchete si de a impune amenzi daca producatorii si importatorii de automobile nu recheama intr-o perioada de timp adecvata vehiculele defecte pentur reparatii. Incepand din octombrie a intrat in vigoare o alga lege, care stabileste un set de standarde minime privind serviciile de garantie.

"Desi este vorba despre o rechemare uriasa, nu va avea un impact semnificativ asupra producatorului auto avand in vedere ca, de obicei, producatorii de piese sunt cei care platesc majoritatea costurilor daca au furnizat componente defecte. GM are o imagine puternica in China si rechemarea nu va reduce atractivitatea marcii pentru cumparatori, in special din moment ce nu exista victime", comenteaza pentru Bloomberg un analist CSC International Holdings, Shanghai.

Inasprirea legilor a afectat si alti producatori auto straini care s-au extins in ultimii ani pe piata chineza. Volkswagen a chemat in luna martie pentru reparatii peste 384.000 de automobile vandute in China, din cauza unor defectiuni la cutia de viteze.

Producatorul auto german a mai anuntat in luna noiembrie o rechemare care vizeaza 2,64 milioane de autovehicule la nivel global, cu probleme electrice si la sistemul de transmisie.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

GM si Volkswagen sunt printre cei mai importanti producatori auto straini din China, cu peste 3 milioane de autovehicule livrate in 2013 pe aceasta piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.