Compania Saab a reluat luni productia de autoturisme dupa doi ani si jumatate de intrerupere a activitatii si intentioneza ca in viitor sa se concentreze pe fabricarea de autovehicule electrice.

Pentru prima data incepand din 2011, un sedan Saab 9-3 a iesit de pe linia de produtie la fabrica companiei din Trollhattan, Suedia.

Potrivit MEDIAFAX, Saab si-a sistat activitatea in aprilie 2011, din cauza dificultatilor proprietarului, compania olandeza Spyker, de a gasi finantare, potrivit New York Times.

Producatorul auto a depus cererea de intrare in faliment in decembrie acelasi an si a fost cumnparat de grupul de investitii chinezo-suedez National Electric Vehicle Sweden in 2012.

Spyker a cumparat Saab de la grupul american General Motors, care se confrunta in Statele Unite cu probleme financiare majore. Grupul a fost nevoit sa ceara protectia legii falimentului si sa vanda active, parte a procesului de restructurare.

Vanzarile Saab au atins nivelul maxim in 2006, de 133.000 de masini, insa au scazut ulterior, la 93.000 de unitati in 2008 si la numai 27.000 in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.