Constructorul auto german Volkswagen ar putea comercializa anul viitor peste 10 masini exclusiviste marca Lamborghini si Bentley in Romania, fata de 7 unitati livrate in 2012 si 8 unitati in acest an, potrivit datelor comunicate de dealerul Exclusive Cars Vertriebs, cu sediul in Viena.

Anul trecut au fost comercializate in Romania 3 Lamborghini si 4 Bentley, iar in acest an au fost contractate 2 Lamborghini si 6 Bentley, a declarat, joi, la o conferinta de presa organizata la Bucuresti, Robert Engstler, managing director al dealerului de masini exclusiviste ale concernului german, transmite MEDIAFAX.

Intrebat despre estimarile pe 2014, el a spus ca livrarile din Romania ale celor doua marci de lux ar putea depasi, cumulat, 10 unitati.

"Sper ca vom avea nevoie de mai mult de degetele celor doua maini pentru a le numara", a spus el.

Cea mai scumpa masina din cele 8 vandute in acest an a fost un Lamborghini Aventador, cu un pret de 280.000 euro, fara taxe, potrivit sursei citate.

Comparativ, vanzarile din Austria ale celor doua marci se ridica la 75-80 de unitati anual.

Masinile Lamborghini si Bentley sunt comercializate pe plan local de Porsche Inter Auto Romania. Compania a deschis in luna mai complexul auto Porsche Pipera, printr-o investitie de 15 milioane de euro, acesta reunind pentru prima data sub acelasi acoperis showroom-urile Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche si Das Weltauto, dar si ateliere de service pentru marcile Audi, Bentley, Lamborghini si Porsche.

Porsche Inter Auto Romania, care mai include alte patru centre auto, este parte a Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a holdingului Porsche, detinut de Volkswagen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.