Ford a repornit productia de motoare la uzina din Craiova, cu o cadenta de 1.000 de unitati pe zi, si pe cea de masini, asambland 370 de unitati B-Max zilnic, a anuntat directorul general al constructorului auto, Zoltan Brassai, la conferinta "Mediafax Talks about Auto Industry 2013".

"Productia s-a reluat pentru luna noiembrie. Volumul este de 370 de masini pe zi si de 1.000 de motoare zilnic. Masinile pleaca majoritar in Europa, peste 90%. Motoarele se vand in America, America de Sud, Africa", a afirmat Brassai, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca piata este volatila, iar compania va actiona in functie de evolutia acesteia.

"Nu mai sunt cincinale, ci exista planuri lunare, saptamanale sau de o zi", a spus seful Ford Romania.

Compania a oprit productia de autovehicule pentru 7 zile in septembrie si pentru 13 zile in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piata externa, iar cea de motoare a fost sistata timp de opt zile lucratoare in noiembrie.

Conform Contractului Colectiv de Munca, pe perioada zilelor de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiind platiti cu 80% din salariul de baza.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.