PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producator auto din Europa, pregateste o majorare de capital de 3 miliarde euro prin emisiune de actiuni noi, compania chineza de stat Dongfeng si guvernul francez urmand sa preia participatii egale, potrivit unor surse citate de Reuters, preluata de Bloomberg.

China Business News scria saptamana trecuta ca Dongfeng Motor Corp., partenerul Peugeot pe piata chineza, vrea sa preia 30% din actiunile grupului francez pentru 10 miliarde yuani (1,2 miliarde euro).

Potrivit MEDIAFAX, PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producator auto francez, a reafirmat ca este in cautare de finantare pentru investitii si extinderea in afara Europei, avand in vedere ca cererea de pe continent se alfa la minimul ultimilor 20 de ani.

"Peugeot analizeaza evolutii industriale si comerciale cu diversi parteneri, inclusiv implicatiile financiare care ar rezulta din acestea. Nicunul dintre aceste proiecte nu a ajuns inca la maturitate", se arata intr-un comunicat transmis luni de companie, care nu a facut alte precizari.

Peugeot si Dongfeng au anuntat in luna septembrie ca discuta extinderea parteneriatului. O investitie de la compania chineza ar consolida situatia financiara fragila a Peugeot si ar contribui la finantarea proiectelor de extindere in afara Europei.

Vanzarile Peugeot depind inca intr-o masura semnificativa de evolutia pietei europene, unde inmatricularile de automobile sunt in scadere de 6 ani si au atins minimul ulimilor 20 de ani.

Parteneriatul Peugeot-Dongfeng produce automobile in China.

Actiunile Peugeot au scazut luni la Paris cu pana la 12% si se tranzactioneaza in scadere cu 7,8%. Totusi, titlurile companie au crescut de peste doua ori in acest an. Capitalizarea de piata a constructorului auto este de 4,04 miliarde euro.

Consiliul de Administratie al Peugeot va discuta despre atragerea unui investitor la o sedinta convocata saptamana viitoare, dupa raportarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Dongfeng a anuntat in luna septembrie ca a inceput "evaluarea preliminara" privind o posibila investitie la Peugeot.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Directorul general al Peugeot, Philippe Varin, a declarat in septembrie ca ia in calcul toate variantele de extindere a parteneriatului cu Dongfeng, dar se concentreaza pe cooperarea industriala inaintea oricaror legaturi financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.