Grupul Renault investeste 420 de milioane de euro in fabrica din Douai, in nordul Frantei, pentru a pregati productia unor noi modele incepand din 2014, a anuntat, miercuri, constructorul auto, citat de MarketWatch.

Fabrica de la Douai va putea construi caroseriile a cinci vehicule pe o singura linie de productie.

Potrivit MEDIAFAX, noile versiuni ale hatchback-urilor Laguna si Megane, precum si MPV-ul Espace, vor fi construite la Douai.

Fabrica modernizata va fi capabila sa produca o gama larga de autovehicule din categoria Executive si va fi mai flexibila, pentru a permite adaptarea productiei la cererea pietei.

Productia de la Douai a scazut in contextul declinului pietei auto din Europa in ultimii ani, dar Renault a afirmat ca nivelul planificat este mai ridicat decat cel actual.

Piata auto din Europa a crescut cu 1,8% in aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, intrerupand o perioada de 18 luni de declin. Evolutia a fost influentata de factori exceptionali, precum doua zile lucratoare in plus fata de aprilie anului trecut, care indica dificultati in privinta unei recuperari sustenabile.

Cererea pentru autovehicule noi din Europa a scazut la minimul ultimilor 17 ani in 2012, in contextul somajului record si accesului dificil la credite al populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.