Volkswagen va construi o noua fabrica in centrul Chinei, cu o capacitate anuala de 300.000 de vehicule, grupul german rivalizand cu General Motors pentru pozitia de lider pe cea mai mare piata auto la nivel mondial, transmite AFP.

Potrivit MEDIAFAX, uzina va fi construita la Changsha, capitala provinciei Hunan, in colaborare cu compania chineza SAIC, unul dintre principalii parteneri ai VW in China.

"Suntem foarte aproape de un anunt oficial. Cred ca va fi facut in aceasta saptamana", a declarat purtatorul de cuvant al grupului german de la Beijing, care a refuzat sa precizeze valoarea investitiei.

VW a vandut anul trecut in China 2,81 milioane de vehicule, volum foarte apropiat de cel al GM, de 2,84 milioane de vehicule.

Constructorul american a anuntat saptamana trecuta ca a obtinut acordul guvernului chinez pentru o investitie de 1,3 miliarde de dolari intr-o uzina de la Shanghai unde produce Cadillac-uri.

Directorul VW in China, Jochem Heizmann, anticipeaza ca piata auto chineza va inregistra in urmatorii cativa ani o crestere de 6%-8%.

VW opereaza 12 fabrici in China, iar constructia noii uzine face parte din planul de a infiinta sapte noi unitati de productie pana in 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.