Ford Romania a inceput luni productia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai intai pe piata chineza.

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, in care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat in productie acum un an.

Potrivit MEDIAFAX, Ford estimeaza ca EcoBoost de 1,5 litri si EcoBoost de 1 litru vor genera ponderi similare in totalul productiei din acest an.

Noul motor va fi livrat mai intai pe piata chineza pe noul Ford Mondeo si ulterior va echipa modelul Fusion in America de Nord in cursul acestui an, respectiv noul Mondeo in Europa.

Uzina de motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1.000 de angajati, care lucreaza in doua si trei schimburi.

Constructorul auto american produce la Craiova si autovehiculul B-Max.

Reprezentantii companiei nu au avansat estimari legate de nivelul productiei de motoare si de masini din acest an la uzina din Craiova, precizand ca aceasta va fi influentatata de evolutia cererii.

In prezent, Ford Romania produce in jur de 1.000 de motoare si 365-370 de masini zilnic.

Compania a produs anul trecut aproximativ 30 de masini B-Max, la jumatate fata de cat anuntasem la inceputul anului, atat din cauza ca lansarea productiei a fost amanata pentru luna august, cat si din cauza situatiei economice, a declarat presedintele Ford Romania, Jean Gijsen.

El a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca Ford nu a planificat in acest an lansarea unui nou model la Craiova.

"Am facut aceasta investitie ridicata la Craiova nu doar pentru a construi modelul B-Max. Intentia este de a extinde productia si vom face anuntul la momentul oportun", a spus Gijsen.

Celalalt constructor auto din Romania este Dacia, controlata de grupul francez Renault.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.