Dacia a lansat marti la Salonul Auto de la Geneva noul Logan MCV si seria limitata Duster Aventure.

La un pret comparabil cu cel al predecesorului sau, noul Logan MCV are 5 locuri, un portbagaj cu un volum de 573 litri, noi motorizari pe benzina (TCe 90) si diesel, putand fi comandata din al doilea trimestru al anului in curs.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, noul Logan MCV este disponibil cu doua motoare pe benzina: motorul 1.2 16v 75 si noul motor turbo pe benzina cu trei cilindri TCe 90, cu un consum de 5 litri/ 100 km, potrivit constructorului. In unele tari, motorul 1.2 este disponibil in versiunea benzina-GPL. Oferta de motorizari diesel este concentrata pe propulsorul 1.5 dCi, disponibil in doua variante de putere - 66 kW (90 CP) si 55 kW (75 CP) in cazul normei Euro5.

Seria limitata Duster Aventure, echipata cu o rampa de proiectoare si un sistem de navigatie Garmin, va fi comercializata in 16 tari din luna aprilie.

Pentru toate modelele Dacia asigura o garantie de 3 ani/100 000 km.

Vanzarile Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% fata de 2011, la 359.822 autovehicule, din care putin peste 6% au fost comercializate in Romania, unde compania se mentine totusi lider, iar cele mai mari piete de desfaceri au ramas Franta (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia si Italia.

"Cu 360.000 de unitati vandute in 2012, Dacia este o marca de cucerire care isi continua ofensiva cu Noul Logan MCV. Este, in prezent, cea mai tanara gama din Europa. In 2012 cota sa de piata a crescut in cele 40 de tari in care se comercializeaza, astfel ca s-au vandut cu 17.000 de unitati mai mult decat in 2011. In 2013 marca isi va continua dezvoltarea odata cu intrarea pe piete noi, precum Marea Britanie si Irlanda", a declarat intr-un comunicat Rafael Treguer, director dezvoltare marca Dacia.

Anul trecut, constructorul detinut de grupul francez Renault a lansat noile Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Citeste si:
Dacia: Au fost comercializate 2 milioane de exemplare Duster la...
Dacia: Au fost comercializate...

Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Automobile Dacia, a declarat in noiembrie 2012 ca Dacia pregateste trei modele, printre care un break si o camioneta.

Reprezentantii Dacia Renault l-au informat la acea vreme pe presedintele Traian Basescu ca strategia grupului este sa continue investitiile pe termen lung in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.