Business 8 Iunie 2018 15:51 de Clara Vacaru
Beneficiile pe care le are uleiul de cocos trec dincolo de bucatarie, pentru ca el este un foarte bun inlocuitor al produselor cosmetice. Fiind un ingredient de baza pentru crearea unei game variate de produse de ingrijire a pielii, uleiul de cocos este ideal pentru a combate semnele imbatranirii tenului, pentru a-l hidrata, dar si pentru a vindeca diverse leziuni usoare de la suprafata pielii.

Desi exista si multe mituri despre acest ulei-minune, mare parte dintre beneficiile sale au fost demonstrat de cercetari dermatologice.

Iti dezvaluim principalele 3 motive dovedite stiintific pentru care sa-ti ingrijesti pielea cu cel mai bun ulei de cocos!

1. Uleiul de cocos hidrateaza pielea
Uleiul de cocos este, fara indoiala, unul dintre cei mai buni factori hidratanti pentru piele. De fapt, daca ai acasa un ulei de cocos de calitate superioara, ai putea sa uiti complet de banii aruncati pe creme pentru ingrijire costisitoare, realizate din tot felul de componente chimice. Desi uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, la temperaturi mai mari de 20 de grade celsius, acesta se transforma in substanta lichida. Chiar daca il aplici pe piele in stare solida, uleiul de cocos se va topi imediat ce va lua contact cu corpul, ceea ce ofera avantajul pe care foarte multe creme din comert nu il au, anume acela ca se absoarbe rapid in piele.

2. Uleiul de cocos curata porii
Un alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti ulei de cocos pentru ten si pentru restul corpului tine de capacitatea sa de a curata in profunzime porii. Exfolierea celulelor moarte reprezinta un pas peste care nu trebuie sa trecem daca ne dorim un ten stralucitor si fara imperfectiuni. Porii pot fi incarcati de impuritati care impiedica secretia normala de sebum, iar din aceasta cauza pot aparea comedoane sau cosuri. Uleiul de cocos este un produs de curatare bland, dar care actioneaza totusi in profunzime. Acesta inmoaie capacele de cheratina care se formeaza, favorizand totodata exfolierea celulelor moarte de la suprafata pielii.

3. Uleiul de cocos ofera protectie UV
Nu foarte multi dintre noi stim ca uleiul de cocos este utilizat si pe post de produs care ofera protectie solara. Intr-adevar, studiile care s-au ocupat de cercetarea proprietatilor acestuia concluzioneaza ca uleiul de cocos are SPF 4, motiv pentru care nu este indicat pentru sesiunile de plaja foarte lungi. Totusi, pentru expunerea la soare pentru intervale mici de timp, uleiul de cocos aplicat pe piele tine departe efectele negative ale radiatiilor solare. De asemenea, daca ai stat la plaja fara sa fi folosit crema de protectie, uleiul de cocos functioneaza ca o lotiune after-sun, calmand senzatia de usturime si ameliorand roseata.

Citeste si:
Noi game de îngrijire corporală potrivite pentru atmosfera festivă
Noi game de îngrijire...

E important de stiut ca nu toate uleiurile de cocos sunt similare din punct de vedere al proprietatilor. De aceea, recomandam achizitionarea acestora din magazine sau de pe site-uri care comercializeaza produse autentice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.