Business 15 Mai 2018 15:58 de Clara Vacaru
Frica reprezinta o provocare pe care trebuie sa o depaseasca orice antreprenor debutant dornic sa-si duca afacerea pe culmile succesului. Daca si tu esti proaspat intrat in lumea antreprenorilor, cu siguranta ca vei experimenta frica foarte curand, daca nu ai facut-o deja. Din fericire, avem cateva sfaturi pentru tine, care speram ca te vor ajuta sa nu-ti mai fie teama pentru viitorul tau in afaceri.

Gestioneaza-ti cu atentie resursele financiare

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l faci din postura de antreprenor debutant, daca nu vrei sa-ti mai fie teama, ar fi sa-ti gestionezi cu atentie resursele financiare de care dispui. Banii pe care ii ai pusi deoparte sunt ca sa te ajute sa traiesti si sa-ti sustii afacerea pana incepe sa produca suficient. Prin urmare, nu-ti cheltui economiile decat daca este necesar. De asemenea, cand esti nevoit sa cumperi anumite lucruri pentru businessul tau, cauta mereu cea mai buna varianta din punct de vedere al costurilor.

Daca, de exemplu, ai nevoie de o masina pentru afacerea ta, nu-ti achizitiona una, indiferent daca este vorba despre un autoturism nou sau second-hand, ci apeleaza la o companie de leasing operational, precum Arval Romania. Cauta detalii despre o oferta de leasing operational pe arval.ro si, cu siguranta, vei gasi cea mai buna varianta pentru tine. Daca nu stii, un contract de leasing operational iti permite sa folosesti o masina noua in interes de serviciu, fara sa fie nevoie sa o cumperi. Ca sa beneficiezi de o masina noua care te ajute in aventura ta antreprenoriala vei fi nevoit sa platesti o rata lunara pentru inchirierea autovehicului de la compania de leasing operaational.

Fa exercitii de respiratie

Exercitiile de respiratie reprezinta un truc foarte simplu la care poti sa apelezi oricand simti ca exista riscul sa-ti pierzi calmul pe parcursul unei zilei. Le poti face chiar daca te afli pe strada sau in fata laptopului. Cum? Foarte simplu! Inspira si expira succesiv, de 10-15 ori, dupa care fa o pauza de 20-30 de secunde, iar apoi reia totul procesul. Doua sau trei serii de exercitii de respiratie ar trebui sa fie suficiente ca sa-ti pastrezi calmul si sa incepi sa vezi lucrurile intr-o alta perspectiva, mai pozitiva.

Renunta la „daca”

Un antreprenor ar fi bine sa aiba oricand o varianta de rezerva, ca sa poata sa fie pregatit cu adevarat pentru situatiile neprevazute. Prin urmare, ar fi indicat sa analizezi cat mai multe scenarii posibile, ca sa nu fi luat prin surprindere de vreo actiune a angajatilor, a clientilor ori a partenerilor de afaceri. Totusi, cand iti creionezi scenariile respective bazeaza-te pe ceva concret si nu pe intrebari care incep astfel: „Dar daca...?”. Altfel, o sa patesti ca in povestea cu drobul de sare si o sa-ti faci griji degeaba.

Citeste si:
Cum poți cumpăra mașina perfectă pentru tine prin serviciile de...
Cum poți cumpăra mașina...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.