Business 9 Mai 2018 17:24 de Clara Vacaru
Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Galati, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, au retinut, marti, un cuplu de soti banuiti de comiterea mai multor fapte de delapidare, complicitate la delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Judetean de Politie Galati.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie 2012 - septembrie 2014, femeia, de 49 ani, in calitate de contabil sef al unei scoli gimnaziale din municipiul Galati, si-ar fi insusit sume de bani pe care le gestiona si administra, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unitatii de invatamant, catre doua societati comerciale din localitate, apartinand sotului acesteia, de 56 ani, si fiului lor, de 28 ani.

In acest sens, persoana in cauza a folosit contracte incheiate intre cele doua societati si scoala unde lucra, iar in actele contabile ale unitatii de invatamant a introdus la plata facturile emise de societati pentru bunuri si servicii fictive.

Prin activitatea infractionala a celor trei, unitatea de invatamant a fost prejudiciata cu suma de 511.890 lei, noteaza Agerpres.

Femeia si sotul acesteia au fost retinuti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, procurorul de caz dispunand ulterior, fata de ei, masura controlului judiciar pe cautiune in cuantum de 50.000 lei fiecare, pe o perioada de 60 de zile.

Politistii continua cercetarile in aceasta cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare si complicitate la delapidare, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, toate in forma continuata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.