Business 3 Mai 2018 15:47 de Clara Vacaru
Antreprenoriatul pare sa fie noul job pe care si-l aleg majoritatea oamenilor care vor sa isi asigure un trai profitabil si confortabil. Domeniul HoReCa ofera foarte multe oportunitati, deoarece vor exista dintotdeauna clienti dispusi sa plateasca pentru o cina la un restaurant de lux, pentru un sejur la un hotel de 5 stele sau pentru un cocktail aromat la un pub cu renume.

Daca vrei sa optezi si tu pentru demararea unui business pe aceasta nisa, ar trebui sa stii concret ce presupune deschiderea unei afaceri HoReCa. Nu este totul floare la ureche si exista cateva riscuri care ti-ar putea compromite cu totul afacerea. Iti oferim in acest articol informatii esentiale despre deschidere unui restaurant, care te vor ajuta sa gestionezi acest tip de business.

Vrei afacere de succes in HoReCa? Ce ai de facut

Sfera serviciilor HoReCa este pe cat de tentanta, pe atat de plina de capcane, iar in calitate de viitor antreprenor ar trebui sa stii la ce sa te astepti. Sigur, ar parea ca este foarte usor sa conduci o afacere precum un restaurant, un hotel sau o cafenea, dar lucrurile nu stau asa de simplu in realitate. Adevarul este ca si in HoReCa, la fel ca in alte domenii de activitate, este nevoie sa faci compromisuri pentru a putea afirma ca detii o afacere de succes. In primul rand, va fi necesar sa renunti, cel putin pentru prima perioada de timp de la pornirea afacerii, la timpul liber. Va trebui sa dedici nu doar bani, dar si timp, pentru ca afacerea pe care ai deschis-o sa ajunga in punctul in care sa prospere.

Studiile au aratat ca durata medie de viata a unei afaceri HoReCein Romania este de aproximativ 9 luni, lucru care ar trebui sa te faca sa privesti aceasta decizie cu o oarecare doza de reticenta.

De ce ai nevoie pentru deschiderea unui restaurant?

Deschiderea unui restaurant este o idee foarte buna, de pe urma careia poti castiga foarte multi bani, asta daca, desigur, ai putin fler in afaceri, noroc si ceva know-how. Industria ospitaliera este un domeniu usor accesibil care pare sa atraga investitori mai ceva ca un magnet, insa care necesita investitii mari, rezumate nu doar la bani, ci si la timp. Asadar, iata cateva sfaturi despre deschiderea unui restaurant:

  • Cauta un spatiu care are vad, pentru ca primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a atrage clienti, este ca numarul celor trec prin preajma restaurantului sa fie cat mai mare; e o idee buna sa te focusezi pe locatiile din aproprierea cladirilor de birouri, pentru ca vor fi tot timpul potentiali clienti ce vor pasi in restaurantul tau in pauza de masa si nu numai.
  • Amenajeaza restaurantul pe baza unui proiect de design; un specialist in decoratiuni te va ajuta sa gasesti cele mai atractive si inedite moduri de a amenaja spatiul pe care il pui la dispozitie viitorilor clienti. E important sa te diferentiezi de competitie, iar designul restaurantului este o buna modalitate de a o face.
  • Gandeste-te foarte bine cum anume vrei sa-ti pozitionezi afacerea. Daca vrei sa deschizi un restaurant de lux, alege conceptul de amenajarea, denumirea sa si locatia in functie de acest criteriu. Daca vei aplica o politica de preturi ridicate, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia catre zonele rezidentiale locuite de persoane cu potential financiar.
  • Pentru succesul afacerii tale, e esential ca activitatea sa se desfasoare in mod legal si efcient. Asadar, investeste in echipamente fiscale de calitate, asa cum sunt modelele de case de marcat de la Datecs. Asigura clientilor modalitati diverse de plata, pentru ca astfel le asiguri o experienta placuta in restaurantul tau, iar sansele ca acestia sa revina vor creste.
  • Meniul reprezinta, de fapt, instrumentul de baza pe care lucram atunci cand vorbim despre restaurante. Acesta va fi realizat in conformitate cu tipul de locatie pe care vrei sa o deschizi, cu specificul acesteia si mai ales trebuie sa mizeze foarte mult pe elementul vizual, pentru a stimula apetitul clientilor.
Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.