Aflata la Pitesti pentru a participa la parada Simfonia Lalelelor, premierul Viorica Dancila a avut parte de un spectacol impresionant, demn de Epoca de Aur. Copii de gradinita au defilat in fata ei, iar o fetita de 3 ani a stat chiar in cap in fata oficialilor printre care s-au mai numarat: primarul Cornel Ionica, ministrii Carmen Dan si Gratiela Gavrilescu.

La ceremonia de inaugurare a expozitiei, sute de copii de gradinita si elevi au fost pusi sa defileze in fata premierului si a sute de oficiali. O gimnasta de trei ani a stat chiar in cap in fata Vioricai Dancila, iar aceasta, impresionata, i-a oferit la sfarsit un buchet de flori, scrie Adevarul.ro.

La Simfonia Lalelelor, cea mai mare expozitie florala din Romania, au fost prezenti si ambasadorii din Olanda, Argentina, Japonia, Mexic, Vietnam, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina şi China. Au ajuns la Piteşti delegaţii din Olanda, Grecia, Turcia, Palestina şi Republica Moldova.

"Simfonia lalelelor e un eveniment care a devenit deja traditie. De peste patru decenii, imaginea Pitestiului a fost asimilata acestei sarbatori a primaverii si a florilor. Simfonia lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastra si vreau sa multumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment", a spus Dancila, potrivit Agerpres.

Ea si-a exprimat sustinerea pentru asemenea de initiative, punctand ca acestea "creeaza plusvaloare, promoveaza coeziunea si contribuie la promovarea nationala si internationala, a locurilor, traditiilor si oamenilor de valoare".

La eveniment a fost prezenta si Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care s-a aratat impresionata de eveniment. "Simfonia lalelelor mangaie sufletul si bucura privirea oricui. Sa creezi un astfel de eveniment, sa iubesti florile, inseamna sa fii un om frumos. Un asemenea eveniment sub semnul Centenarului are o semnificatie aparte pentru ca acum, mai mult ca oricand trebuie sa pastram traditiile si sa pretuim valorile autentice", a afirmat Carmen Dan.

Iata si imaginile:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.