Un barbat in varsta de 63 de ani, din judetul Vaslui, declarat decedat in anul 2016, desi este in viata, a pierdut procesul prin care cerea anularea declararii decesului.

El a mentionat ca a pierdut procesul din cauza ca a formulat prea tarziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronuntarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsa ca inadmisibila din punct de vedere procedural.

"In acte sunt mort, desi traiesc. Nu am nicio sursa de venit, iar din cauza ca in acte figurez ca fiind decedat, nu ma pot angaja, nu pot face nimic in tara", a declarat barbatul, potrivit Agerpres.

Constantin Reliu a plecat in 1992 la munca in Turcia, ultima data vizitandu-si familia in anul 1999. Din cauza neintelegerilor din familie, el sustine ca a rupt legatura cu rudele si s-a stabilit in Turcia. In anul 2013, fiindca nu mai primise nicio veste de la barbat, sotia a solicitat in instanta declararea decesului acestuia, ceea ce s-a intamplat in anul 2016.

La inceputul acestui an, Reliu a fost depistat de autoritatile din Turcia avand documentele de sedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea in tara a aflat ca este declarat decedat.

Barbatul spune ca doreste sa se reintoarca in Turcia, unde pretinde ca are o firma, dar pentru a-si redobandi identitatea, trebuie sa se adreseze din nou instantei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.