Presedintele PNL, Ludovic Orban, este de parere ca, incetul cu incetul, PSD construieste "o groapa" in care va intra economia romaneasca.

"Incetul cu incetul, PSD construieste o groapa in care va intra economia romaneasca. Rata inflatiei a ajuns de la 0,2%, la momentul preluarii guvernarii de catre coalitia PSD - ALDE, la 4,72%. (...) Inseamna (...) o reducere a puterii de cumparare mai ales pentru angajatii in sectorul privat, dar si pentru angajatii in sectorul public. (...) De asemenea, pensionarii nu au primit niciun leu in plus la pensie, pentru ca acest Guvern a refuzat sa aplice legea pensiilor", a spus Orban in urma unei i9ntrevederi cu o delegatie a FMI.

De asemenea, in opinia sa este "extrem de grava si ingrijoratoare" si scaderea ponderii veniturilor bugetare raportat la PIB: "Nu pot fi suportate cheltuieli publice importante, indispensabile pentru dezvoltarea societatii romanesti.

Avertismentul liderului liberal

"Exista posibilitatea ca guvernarea PSD - ALDE sa realizeze o contraperformanta care nu are precedent si anume sa bage Romania in criza economica fara ca pe plan international sa existe o criza economica. Deja sunt semne de reducere a investitiilor, mai ales a investitiilor private, deja exista semne de retragere a multor companii din Romania, (...) deja exista o criza a fortei de munca", atrage atentia Orban.

"Il astept pe domnul Dragnea sa ma acuze de incalcarea legii defaimarii, dar sunt dispus sa suport orice consecinta pentru adevarul pe care l-am sustinut in ceea ce priveste dezvoltarile din economia romaneasca. (...) Guvernarea PSD - ALDE si-a batut joc de o conjunctura economica extrem de favorabila in care s-a aflat Romania in 2017, facand praf toate echilibrele macroeconomice, de asemenea creand premisele unei incetiniri a cresterii economice pe urmatorii ani", a mai completat el, potrivit jurnalul.ro, care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.