Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat asigurari ca nu se va desfiinta pilonul 2 de pensii.

"Nu este niciun fel de modificare fata de ceea ce am comunicat acum trei luni si eu, si domnul presedinte Liviu Dragnea, in sensul ca nu se desfiinteaza acest pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum sa facem acest lucru, doar ca analizam la ora actuala posibilitatea ca fiecare persoana sa poata sa opteze, adica sa nu mai fie o obligatie prin lege ca persoana sa fie si la pilonul 1, si la pilonul 2 de pensii si sa-i dam posibilitatea sa opteze", a spus ministrul Muncii la Palatul Parlamentului.

Olguta Vasilescu a tinut sa mentioneaza ca si ea a optat la vremea respectiva doar pentru pilonul 1.

"Asa este corect. Eu, la vremea respectiva, asa am facut. Eram exact intre varsta de 34 si 35 de ani, in acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuita direct la pilonul 2 - asa cum spunea astazi un personaj din Parlament care nu avea cum sa cunoasca situatia mai bine decat mine - si eu, la vremea respectiva, am optat sa raman doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul ca niciodata statul nu poate sa dea faliment. Cand vorbim de firme private, este cu totul alta discutie, dar eu va invit sa asteptati aceasta initiativa, ca sa vedeti despre ce este vorba cu certitudine. Ca si concluzie: nu se desfiinteaza pilonul 2 de pensii", a adaugat ea, citata de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.