Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani si 4 luni inchisoare, iar fratele sau Victor Becali a primit 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare, in dosarul in care sunt acuzati ca au mituit-o pe fosta judecatoare Geanina Terceanu.

Instanta suprema a respins apelurile celor doi, fiind mentinute pedepsele date in noiembrie 2016 de Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat. Initial, Borcea primise la Curtea de Apel Bucuresti o pedeapsa de 7 ani si 10 luni inchisoare. El se afla in prezent la Penitenciarul Jilava, unde executa o condamnare de 6 ani si 4 luni primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Fosta judecatoare Geanina Terceanu a fost condamnata la 7 ani, de la aceasta fiind confiscata si suma de 185.000 euro, banii reprezentand mita primita.

In plus, avocatul George-Antonie Iorgovan si Daniel-Costel Petre au fost achitati.

Decizia instantei este definitiva.

Conform DNA, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalisti, in care fratii Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti conducatori din fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ('fapta nu exista').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data lui Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro)", sustin procurorii.

Ulterior, in martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv pe cei implicati in dosarul transferurilor, desfiintand astfel solutia de achitare data de judecatoarea Terceanu.

Citeste si:
Decizie finală în dosarul „Colectiv”. Piedone, condamnat la 4 ani...
VIDEO Decizie finală în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.