Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, critica comportamentul parlamentarilor USR din ultimele zile, etichetandu-l exhibitionist si specific unor alesi care nu au inca niste repere consolidate in ceea ce priveste comportamentul adecvat in Parlament. Referitor la cazul Florinei Presada, seful Senatului s-a rezumat la a spune ca nu cunoaste prea multe detalii.

"Asistam la un comportament cum eu nu am mai vazut in Parlament", a declarat, joi, Calin Popescu Tariceanu, referindu-se astfel la opozitia facuta in ultimele zile de alesii USR, pe fondul modificarilor la legile justitiei si Codurile penale. Mai mult, adauga seful Senatului, strategia alesilor USR denota o "doza de exhibitionism", "de a se transforma tot soiul de neica-nimeni in vedete".

In acest context, Tariceanu a mai aratat ca nu vede "sensul unei sesiuni extraordinare" in ianuarie.

Calin Popescu Tariceanu s-a referit si la situatia in care a fost pusa, tot azi, senatoarea USR Florina Presada. Aceasta a declarat ca, in momentul in care parlamentarii USR au impartit in plen cartile „Ferma Animalelor” si „1984”, ale lui George Orwell, mai multi senatori PSD au aruncat cartile, iar senatorul PSD Tit Liviu Brailoiu i-a adresat cuvinte obscene.

Cu privire la acest episod, Tariceanu a declarat ca nu cunoaste detalii. "Nu stiu, nu am asistat la acel moment", a aratat seful Senatului, dar i-a acuzat pe alesii USR ca nu folosesc aceeasi masura cand vine vorba de comportament.

In acest sens, Calin Popescu Tariceanu a aratat ca nu este mai nedreapta situatia in care a fost pusa o reprezentanta a USR, atunci cand a fost facuta "camerista", decat cea in care se gaseste frecvent senatorul PSD, Serban Nicolae, atunci cand este etichetat "avocatul penalilor".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.