Florin Iordache, presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, crede ca iesirea magistratilor in strada nu este justificata.

Intrebat de jurnalisti la Palatul Parlamentului daca iesirea magistratilor in strada este justificata, Iordache a raspuns: "Fara indoiala, nu".

"Legile (legile Justitiei - n.r.), asa cum sunt, nu incalca independenta Justitiei. Fara indoiala, nu, pentru ca nu aduc atingere luptei impotriva coruptiei si daca ne dorim sa modificam anumite articole din legi, fie ca vorbim de Coduri, fie de legi speciale, potrivit Directivei, aceasta dezbatere are loc in Parlament. Eu va garantez ca aceste propuneri care s-au facut (amendamentele care au starnit nemultumire in randul populatiei si al magistratilor - n.r.), mare parte a lor, fie vor fi modificate, fie vor fi completate, incat acea temere ca ingradim lupta impotriva coruptiei, ca ingradim activitatea unor Parchete sau ca ingradim drepturile cetateanului sa nu mai existe", a spus Iordache, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca nu vor fi modificate Codurile penale peste noapte in comisie, asa cum s-a crezut inainte de inceperea dezbaterilor Directivei cu privire la prezumtia de nevinovatie.

"In legatura cu aceasta Directiva, s-a crezut ca venim peste noapte sa modificam Codurile penale in comisie. Am spus ca vom face o dezbatere transparenta si din mediul juridic ne vin diverse amendamente sau propuneri de completare a Directivei, fie ca discutam de asociatii profesionale, fie ca discutam de Parchete sau de Ministerul Justitiei. Din acest punct de vedere, o dezbatere este foarte bine venita", a mentionat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.