Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a intalnit cu alti doi romani condamnati la moarte pentru trafic de dragori, in timpul vizitei de ieri din Malaysia, efectuate cu scopul semnarii Memorandumului de intelegere dintre Guvernul Romaniei si cel al Malaysiei. 

"In Inchisoarea Simpang Renggam se afla incarcerati Marian Laurentiu Peity si Ionel Turcan, arestati pentru trafic de droguri, condamnati la moarte de Curtea de Apel, si ale caror procese se afla in faza de judecata pe rolul Curtii Federale a Malaysiei. Delegatia romana a purtat discutii cu cetatenii romani, exprimand sustinerea in realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislatiei celor doua state, in cadrul juridic initiat prin semnarea Memorandumului de intelegere dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Malaysiei privind activitati de cooperare juridica", anunta un comunicat al Ministerului Justitiei, potrivit News.ro.

In acelasi timp, Toader a purtat discutii si cu avocatul care ii reprezinta pe romani. Intalnirea a avut loc la Kuala Lumpur si au fost dezbatute cadrul juridic in materie, in ceea ce priveste situatia cetatenilor romani si demersurile legale in ceea ce ii priveste.

Ministrul Justitiei s-a intalnit si cu Ionut Alexandru Gologan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.