Cel putin cinci persoane au fost ucise si 15 ranite intr-un atac sinucigas comis duminica impotriva unei biserici din sud-vestul Pakistanului, cu cateva zile inainte de Craciun, au anuntat autoritatile.

Atacul a fost comis de doi atentatori sinucigasi impotriva Bisericii Metodiste din Quetta, capitala provinciei foarte instabile Balochistan, in momentul serviciului religios duminical.

Abdul Razzaq Sheema, un inalt responsabil al politiei din Quetta, a comunicat bilantul atacului, confirmat de ministrul de Interne din Balochistan, Sarfraz Bugti, informeaza Agerpres.ro.

Potrivit ministrului, politia l-a interceptat si impuscat mortal pe unul dintre kamikaze inainte de a reusi sa intre in biserica. Dar al doilea atacator a reusit sa ajunga la usa principala a cladirii, unde s-a aruncat in aer.

In mod normal, aproximativ 250 de credinciosi participa la slujba de duminica, dar in aceasta perioada a Craciunului afluenta este mai mare, a explicat el.

Balochistan, care se invecineaza cu Iranul si Afganistanul, este o provincie bogata in resurse naturale, dar zguduita de o insurectie separatista si violente islamiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.