Ana Ciceala, consilier general USR, a fost data afara in mod abuziv de la sedinta publica unde Narcis Copca urma sa sustina concursul pentru functia de manager al spitalului Sfanta Maria, se arata intr-un comunicat remis de USR Bucuresti.

Situatia creata a fost prezentata de consiliera USR, Ana Ciceala, si pe contul sau de Facebook:

”Discutia a pornit in momentul in care Narcis Copca, singurul candidat in concurs, a intrat in sala si a spus ca nu-si poate sustine proiectul intrucat sunt ”persoane in sala care inregistreaza”. Am incercat timp de 20 de minute sa explic ca ceea ce fac este perfect legal, am indicat si articolul si actul normativ. Degeaba. Am fost jignita de membrii comisiei (in special de doamna Monica Pop ale carei limbaj si atitudine m-au socat) si apoi escortata afara din sala de 3 (trei!) agenti de paza. Nu am fost lasata sa raman in sala nici dupa ce am inchis telefonul. Dupa ce am iesit din sala, am stat cateva secunde pe hol. Suficient cat sa-l aud pe Narcis Copca deschizand usa si intreband daca am plecat. Abia cand i s-a raspuns ”da” a intrat din nou in concurs. Ce era atat de secret oare la sedinta aceasta? De ce nu am fost lasata inauntru? Probabil pentru ca Narcis Copca nu are raspunsuri la intrebarile pe care voiam sa i le adresez. Si de care oricum nu scapa”, a scris Ana Ciceala pe retelele de socializare.

Potrivit comunicatului USR Bucuresti, "Narcis Copca este unul dintre cei mai controversati manageri de spital din Bucuresti. De numele sau se leaga suspiciuni grave de utilizare in interes personal a banilor publici, asa cum au aratat mai multe anchete de presa" si adauga ca "sedinta in cadrul careia se sustin proiectele de management este publica si poate fi filmata, conform Regulamentul aprobat prin Ordinul de Ministru nr. 1520/2016: Art. 16 (3)".

Ana Ciceala este membru al Comisiei de Sanatate si Protectie Sociala din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si, potrivit USR Bucuresti, "participa in aceasta saptamana la desfasurarea mai multor concursuri pentru ocuparea functiilor de manageri de spitale. Scopul acestor actiuni este acela de a asigura un plus de transparenta in derularea acestor concursuri".

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.