„Daca te pregatesti ineficient, te pregatesti sa esuezi”, spunea marele ganditor american Benjamin Franklin. In business, afirmatia are mai multa greutate decat in orice alt domeniu.

Pe durata unei zile de lucru se pot intampla multe. Ti-ai putea murdari hainele chiar inainte sa semnezi un contract important. Sau ti s-ar putea descarca telefonul de pe care rulezi o prezentare. Pentru fiecare astfel de situatie exista solutii rapide si eficiente. Totul este sa fii pregatit.

Uite care sunt cele 5 obiecte care te pot ajuta sa iesi cu bine din orice situatie si care n-ar trebui sa lipseasca din servieta ta:

1. Crema de maini

Dupa ce a studiat interactiunea oamenilor, Dr. David Givens - autor al lucrarii „Corpul tau la lucru” - a ajuns la concluzia ca mainile sunt primele care atrag atentia interlocutorilor. Starea lor este cu atat mai importanta atunci cand trebuie sa le strangi mainile partenerilor, in sala de sedinte sau cand gesticulezi cu ele, la prezentari.

David Givens a mai descoperit si ca oamenilor le displac mainile uscate si aspre, considerandu-le dovada de boala, de batranete sau chiar semnele unui caracter indoielnic. Solutia pentru a evita orice astfel de probleme e simpla: pastreaza, in permanenta, in geanta o crema de maini. Iti va fi cu atat mai necesara acum, cand se apropie iarna. Pielea expusa la frig risca sa se irite si sa crape.

2. Picaturile de ochi

Cand ajungi la o sedinta de business cu ochii rosii - din cauza oboselii, a prafului sau a vreunei probleme oftalmologice minore - partenerii si clientii tai te-ar putea judeca gresit. In opinia tuturor, albul curat al ochilor indica sanatate, vigilenta si capacitate de munca, spune dr. David Givens. E esential sa faci dovada acestor calitati, in momentul in care te pregatesti sa inchei o afacere mare.

Darrell Redleaf, stilist in mediul corporate, a gasit o solutie eficienta pentru rezolvarea problemelor de acest tip.

„Ideal ar fi sa ai mereu in geanta picaturi de ochi cu clorhidrat de tetraizolina sau alte substante cu actiune similara. O simpla aplicare te va ajuta sa ai privirea limpede chiar daca n-ai apucat sa dormi in noaptea precedenta, in incercarea de a respecta un deadline”, apreciaza Redleaf.

3. Aparatul electric de ras

Parul facial este in voga, momentan. Mari manageri - printre care Reed Hastings de la Netflix si Richard Branson de la Virgin Group - poarta barba si mustata. Regulile de eticheta sunt, insa, mai putin stricte, in cazul magnatilor. Te vei bucura si tu de privilegii similare, imediat ce vei castiga notorietatea lor.

Pana atunci, insa, tine seama de faptul ca obrazul curat, proaspat barbierit, este singura cale sigura de a arata impecabil. Potrivit unui studiu, atunci cand angajeaza barbati, 40 la suta dintre manageri ii prefera pe cei barbieriti, in vreme ce doar 18 la suta ii acceptata pe cei cu barba. Rezonabil ar fi sa te gandesti ca managerii ar putea avea atitudini similare si atunci cand isi aleg partenerii de afaceri.

Citeste si:
De ce nu este bine să folosești alarma telefonului pentru a te...
De ce nu este bine să...

Iar cea mai sigura modalitate de a te asigura ca esti, in permanenta, perfect barbierit, este sa ai in geanta un aparat de barbierit electric. Unul ca acesta poate fi folosit si acasa, la dus sau in calatoriile de afaceri. Cateva minute iti vor fi suficiente pentru a-ti curata obrajii si gatul, astfel incat look-ul tau sa fie, intr-adevar, ireprosabil.

4. Creionul pentru indepartarea petelor

E uneori irezistibila tentatia de a musca dintr-un burger sau dintr-o gogoasa umpluta, la volan, in drum spre urmatorul client. Daca, insa, ti-ai pata costumul cu ketchup sau cu gem, ai fi intr-o situatie cat se poate de delicata. N-ai avea nici timp sa te schimbi, dar nici la intalnirea de afaceri nu te-ai mai putea prezenta.

Din fericire, exista solutii la indemana si pentru astfel de situatii de criza. Stilista Nisonja McGary - care a lucrat pentru Tom Cruise, Katie Holmes si Jamie Foxx - iti recomanda sa folosesti, in astfel de situatii, un creion pentru indepartarea petelor. E suficient sa il aplici pe pata, pentru a o curata.

5. Bateria externa pentru telefonul mobil

Bateria telefonului mobil - mai ales a unuia performant, cu ecran mare si rezolutie ridicata - se poate descarca in doar cateva ore. Ideal ar fi, deci, sa ai mereu in geanta un incarcator de rezerva. Desi nici acela nu iti va fi de mare folos atunci cand trebuie sa rulezi o prezentare de pe telefon si n-ai vreme sa il lasi la incarcat.
Citeste si:
Supozitoare hemoroizi versus creme: care este mai eficient pentru...
Supozitoare hemoroizi versus...

In consecinta, cea mai buna solutie ar fi sa ai in permanenta la indemana o baterie externa pentru mobil. Una de calitate are o capacitate de 20.000 mAh, iar asta inseamna ca ar putea incarca de aproape 7 ori bateria telefonului mobil. Ti-ar fi suficient, indiferent de situatie.

Multe lucruri neprevazute se pot intampla pe durata unei zile de lucru. Ca sa fii pregatit sa le faci fata, ar trebui sa ai in servieta 5 obiecte pe care te poti baza pentru a arata impecabil si pentru un plus de energie. Citeste materialul de mai sus, pentru a afla detalii despre fiecare dintre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.