Mai simplu este intotdeauna mai bine. Majoritatea ideilor de afaceri aflate la inceput de drum sunt, de obicei, in pericol de a esua, din cauza aspectelor neclarificate si lasate la voia intamplarii. Pentru ca o afacere sa aiba succes, e important sa nu complici lucrurile prea mult si sa gasesti mereu solutia cea mai rapida pentru rezolvarea directa a unei probleme.

6 trucuri ca sa simplifici activitatea afacerii tale:

1. Cap limpede
Inainte de a porni la drum cu o idee de afacere, asigura-te ca ai alaturi de tine un “cap limpede”. Un termen plecat din zona presei, acest “cap limpede” reprezinta acel om care poate avea o privire neimplicata asupra proiectului tau si ti-ar putea da cel mai rapid un feedback asupra lucrurilor neclare din modul in care planifici sa iti desfasori activitatea. O astfel de analiza te poate ajuta enorm, pentru ca inceputul afacerii tale sa fie cat mai lin cu putinta, fara sa te lovesti de socul unui esec rapid.

2. Automatizare

Rapiditatea, eficienta si riscul redus in privinta erorilor trebuie sa fie trei linii clare in desfasurarea activitatii tale. Tocmai din acest motiv, cauta sa automatizezi fiecare aspect al businessului tau si apeleaza la un program de facturare care inlatura din proces eroarea umana. Vorbim despre un program de contabilitate primara si vanzari, intuitiv, usor de folosit, configurabil si personalizabil. Ofera pe langa tiparirea de facturi, chitante, avize de insotire a marfii si bonuri fiscale, o serie larga de functiuni pentru usurarea activitatii de vanzare in firma.

3. Da-le o directie angajatilor tai
In primul rand, obisnuieste-te cu ideea ca nu vei lucra singur, ci va trebui sa ai incredere totala in cei de langa tine. Modul in care vei delega reponsabilitatea in firma ta va fi mereu pe umerii tai, asa ca te sfatuim sa cauti mereu metode noi de a-ti motiva angajatii. In al doilea rand, cauta sa le dai celor din firma ta o directie clara, pe care sa o inteleaga. In loc sa le spui ce sa faca, arata-le ce tip de rezultate trebuie sa urmareasca. Creativitatea lor ar putea aduce rezultate mai bune si mai rapide, doar lucreaza in stilul lor, decat daca incearca sa fie o simpla extensie a modului in care tu preferi sa faci lucrurile.

4. Proceduri, proceduri, proceduri
Dar acea creativitate trebuie sa fie indrumata cumva. Procedurile sunt obligatorii in orice fel de activitate. Ofera raspunsuri concise la probleme reale si iti dau posibilitatea de a reactiona in fata unei situatii delicate, de criza. Trainingurile angajatilor tai trebuie sa includa procedurile interne. Desi ai oameni diferiti sub tine, ei trebuie sa lucreze in echipa si sa se coordoneze perfect.

5. Testul liftului

Este un test mai putin conventional, dar poate fi foarte util in cazul in care vreodata iti va fi neclar daca ideea ta de afacere este buna, simpla, clara si utila sau nu. Testul liftului reprezinta abilitatea de a-i explica foarte clar unei persoane care este obiectul activitatii tale si ce incerci sa rezolvi prin asta, intr-un singur drum cu liftul. Daca vei reusi sa il faci sa te inteleaga, inseamna ca firma ta comunica bine catre clienti. Daca nu, treci inapoi la hartie si creion si redeseneaza-ti ideea afacerii tale pana cand devine mai clara.

Citeste si:
Kit unghii cu gel - Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru...
Kit unghii cu gel - Cele mai...

6. Outsourcing
Este cea mai comoda cale sa simplifici activitatea businessului tau. Nimeni nu iti cere sa te pricepi la toate si nici nu te obliga sa ai zeci de angajati in firma, pe care nu ti-i poti permite. Externalizeaza anumite departamente care pot fi extrem de utile, precum un departament de comunicare si marketing. Astfel vei avea mai mult timp sa te ocupi de lucrurile care necesita atentia ta imediata.

O afacere noua inseamna multe provocari pe care la inceput nu le vei lua in calcul. Fii flexibil, creativ si cauta de fiecare data solutia simpla si pe intelesul tuturor celor din jurul tau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.