Invatatoarea Luminita Gheorghe, cadrul didactic la Colegiul National "Ana Aslan" din Braila, care a fost inregistrata in timp ce adresa jigniri elevilor sai, a fost condamnata la 8 luni de inchisoare. 

Dupa ce inregistrarea audio a ajuns pe internet, Politia si Inspectoratul Scolar s-au autosesizat.

Invatatoarea Luminita Gheorghe a fost condamnata de Judecatoria Braila la opt luni de inchisoare, cu amanarea executarii pedepsei, pentru purtare abuziva. Femeia lucreaza in invatamant de 30 de ani.

In inregistrare, invatatoarea isi jigneste elevii.

“Mai baietel, daca nu te ia mama dracului... Pai daca vrei sa te calc in picioare, te calc! Sa-ti fie si de mine frica!... Faptul ca astia, tot timpul, tot timpul fac cate ceva si tipa lumea la ei... Pai, daca vreti sa ma credeti, singurul lucru care ma determina sa nu-i bat sa-i gaseasca nebuneala, este faptul ca imi pierd serviciul!... Deci am momente cand stau si ma gandesc ca, decat sa ma uit la ei, mai bine ma uit la un rahat! Si-l admir p-ala! Decat sa ma uit la acesti doi indivizi, de care m-am saturat pana peste cap! … Mi-e sila!... Mi-e sila!... Am ajuns ca doi draci, ca nu sunt oameni, ca doi draci sa dea peste cap o clasa intreaga!... Uite, rade animalul!... Animalul rade! Pentru ca nu intelege ce i se spune, creierul lui are o problema”
, sunt cateva din apelativele adresate celor doi elevi de clasa I de invatatoare, potrivit Stirileprotv.ro.

Comisia de disciplina a Colegiului National "Ana Aslan" din Braila, unde preda invatatoarea, a demarat o ancheta care a stabilit ca Luminita Gheorghe a incalcat regulamentul de organizare si functionare a unitatilor din invatamantul preuniversitar, dar si codul de etica al unui profesor.

In acest sens, invatatoarea a fost sanctionata cu diminuarea salariului de baza cu 10%, pe o perioada de 3 luni. In acelasi timp, Parchetul a trimis-o in judecata pentru purtare abuziva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.