Liderul PNL Ludovic Orban le-a amintit celor peste 5.000 de simpatizanti ai partidului adunati la Palatul Parlamentului de promisiunile nerespectate ale PSD, afirmand ca "au ajuns sa fie la putere oameni fara caracter, cinste, onoare, respect, fara frica de Dumnezeu", Cosa Nostra, un grup mafiot care vrea sa puna mana pe stat pentru a subjuga cetateanul.

"Oameni buni care ati batut drumul pana la Bucuresti, venind din Prahova, Oradea, Dolj, Olt, Mehedinti, bine ati venit, bine v-am gasit. De ce sunteti astazi aici?", si-a inceput Orban discursul in fata celor peste 1000 de simpatizanti PNL aflati la Palatul Parlamentului, care au inceput sa scandeze "Jos Guvernul!".
El a spus ca in urma cu mai putin de un an, "Dragnea umbla ca Mos Craciun, promitand de toate pentru toti".

"PSD promite ca da, dar nu stie decat sa ia. Promitea cresterea salariilor de la 1 ianuarie 2018. Ce vor primi? Vor primi transferul contributiilor si in loc sa creasca salariul cu 25 la suta, va creste cu 4 la suta. Asta este PSD, promite ca da, dar nu are mana decat de luat", a continuat liderul liberal.

"In mai putin de un an de guvernare, desi ciuma rosie a preluat Romania la cheie, functionala, cu o imagine buna construita de presedintele Iohannis, toate sperantele, sansele Romaniei au fost daruite de acesti nemernici care distrug tara", a adaugat el, continuand: "Avem la putere un Cosa Nostra, cu un grup mafiot, care pune mana pe statul roman pentru a subjuga cetateanul roman, pentru a ataca sansa la o viata mai buna a cetatenilor".

"Ii deranjeaza ca suntem in UE, ca exista institutii europene care le pot pune frana. Nu e departe momentul in care cei care sunt la putere acum sae incerce sa ne scoata din UE sau sa ne arunce la periferia Europei. (...) Au ajuns sa fie la putere oameni fara caracter, cinste, onoare, respect, fara frica de Dumnezeu. Dar nu pot face ce vor! In tara asta, daca un Guvern ataca democratia, fiecare cetatean nu are dreptul de a da jos puterea, ci are obligatia de a o da jos. Nu ei sunt Romania, noi suntem Romania, cei care muncim", a mai spus Ludovic Orban.

El i-a indemnat pe manifestanti sa inceapa pregatirile pentru a face un lant uman, care sa fie de fapt un scut simbolic in jurul Parlamentului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.