Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti un curs de referinta de 4,6551 lei/euro, in crestere cu 0,18% fata de nivelul atins luni, un nou nivel record, pe fondul accentuarii tensiunilor politice.

Vineri, euro a ajuns la 4,6400 lei, iar luni a atins nivelul de 4,6469 lei.

Acesta este cel mai mare nivel atins de euro in raport cu leul, peste pragul de 4,6495 lei, anuntat de BNR in 13 octombrie.

Leu s-a depreciat pe fondul acumularii tensiunilor politice. Motiunea de cenzura depusa de PNL, USR si PMP la finalul saptamanii trecute, intitulata ”PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, a fost citita luni in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 3,9414 lei la 3,9650 lei.

Cursul francului elvetian a crescut de la 3,9833 lei la 3,9960 lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.