Presedintele Klaus Iohannis este de parere ca "o crestere bazata preponderent pe consum nu este una sustenabila".

"Eu raman la opinia mea ca o crestere bazata preponderent pe consum nu este una sustenabila si o spun toti specialistii in economie. Asta nu inseamna ca trebuie sa reducem consumul, nu, trebuie sa avem grija si de cealalta latura - a investitiilor publice, a masurilor destinate incurajarii investitorilor si aici, sigur, putem cu tristete sa constatam ca cel putin partea guvernamentala pur si simplu nu si-a facut treaba in acest an, avem foarte putini bani investiti de Guvern in lucrari publice.

Or, se stie foarte bine ca marile lucrari publice sunt generatoare de crestere economica si acestea au lipsit aproape cu desavarsire in cursul acestui an. Poate la anul vom avea o abordare mai prudenta din partea guvernantilor", a declarat seful statului, chestionat cu privire la declaratiile prim-ministrului, noteaza capital.ro.

Premierul Mihai Tudose a sustinut ca Romania are a doua cea mai mare crestere economica din lume, dupa China, iar rectificarea bugetara e pozitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.