Banii nu reprezinta singurul lucru din aceasta lume care te poate face sa te simti bogat. Multi oameni aleg sa isi investeasca timpul si resursele in principalele lor pasiuni si in dorinta de a-si intretine cele mai frumoase vise. Si astfel se simt mult mai castigati pe termen lung. Unele investitii iti cer rabdare, pentru altele trebuie sa fii creativ, dar toate iti cer curajul de a face mereu un pas in fata.

4 investitii simple si accesibile care iti pot schimba viata:

1. Hraneste-ti imaginatia
Invatarea nu se opreste odata cu ultimul an din sistemul de invatamant. Acesta este un proces continuu care va tine toata viata. Astfel, o biblioteca personala poate fi una dintre cele mai bogate resurse de cunostinte pe care cineva o poate accesa din intimtatea propriului apartament. O astfel de investitie in carti iti poate hrani atat mintea, cat si sufletul, te poate ajuta in cariera sau poate fi pur si simplu o resursa infinita pentru ore de relaxare petrecute in timpul liber. Pentru Umberto Eco, unul dintre marii scriitori ai lumii si detinatorul unei biblioteci de aproximativ 40.000 de volume, “cu cat un om imbatraneste mai mult, cu atat va avea mai multe carti necitite in biblioteca sa”. Acesta sustine ca “o biblioteca nu este locul cartilor pe care le-ai citit si al lucrurilor pe care le stii, ci tocmai un loc al necunoscutelor”.

2. Un cont de economii

Sa anticipezi, sa gandesti planificat, sa nu-ti fie teama sa-ti asumi proiecte mai mari in viitor - acestea sunt cateva aspecte care tin de curaj si de increderea completa in propria persoana. Un cont de economii poate fi o investitie in siguranta personala din punct financiar. Pe termen lung, o astfel de decizie poate aduce beneficii uriase si iti va oferi un lucru extrem de valoros: controlul asupra propriilor bani. Te va disciplina, te va invata cum iti cheltuiesti banii si cat de multi poti sa te intinzi atunci cand vrei sa iti satisfaci o nevoie de moment.

3. Inscrie-te la un curs

Pe scurt, investeste in tine. Invata o limba straina, participand la cursuri speciale, invata o meserie noua sau inscrie-te la training-uri din domeniul tau de activitate, pentru a deveni un adevarat profesionist. Sumele pe care le investesti in propria ta persoana nu vin cu garantia unui profit imediat, dar te pot pregati pentru o functie mai buna, platita mai bine sau iti pot deschide oportunitatea unei afaceri noi.

4. Experiente cat mai diverse
Bogatia personala este hranita si prin experientele traite. Investeste in calatorii. Nu e in niciun caz un model de business, dar este un model de viata, care cu siguranta te va face sa te simti mai liber, iti va oferi sansa de a vedea locuri noi, oameni noi, de a trai alaturi de culturi noi si de a vedea bucati din aceasta lume pe care nimic altceva nu ar fi putut vreodata sa le aduca atat de aproape de tine. Vei castiga mii de povesti de neuitat, vei fi inspirat de lucrurile pe care le vei vedea si vei invata sa te bucuri mult mai mult de tot ceea ce e in jurul tau. Calatoriile, prin experientele pe care ti le ofera, iti pot schimba cu adevarat viata si modul in care vezi lucrurile.

Averea ta poate sta in experientele pe care le acumulezi si pasiunile pe care indraznesti sa ti le hranesti. Iar acestea sunt cateva dintre deciziile care te pot face sa te simti cel mai bogat om din lume.

Citeste si:
Vescan, adevăratul motiv pentru care a lipsit trei ani de pe scenă:...
Vescan, adevăratul motiv...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.