Guvernul aproba, in sedinta de miercuri, a doua rectificare bugetara din acest an, primind fonduri suplimentare MAI, Ministerul Muncii, al Educatiei, al Sanatatii, al Justitiei, al Transporturilor, majoritatea pentru plata unor drepturi salariale sau pensii. Scad fondurile alocate Mediului, Culturii, Finantelor, Mediului de Afaceri, Dezolvarii Regionale. premierul Mihai Tudose afirma ca Romania este pe locul al treilea in lume in privinta cresterii economice.

”O veste foarte buna pe care o stiti sau proasta pentru cei care ne doreau sfarsitul tragic in chinuri: 8,8 crestere economica pe trimestrul trei fata de trimestrul trei al anului trecut, ceea ce ne face optimisti pentru chiar spre 6 crestere totala pe anul 2017. Nu numai ca nu am murit, cum ne doreau unii, ci, dimpotriva, suntem de invidiat, pe locul 3 in lume. Inca o veste proasta pentru cei care nu ne iubesc, buna pentru cei de buna credinta, exercitiul bugetar pentru anul acesta se va inchide sub 3% si nici pe anul viitor nu stam foarte rau, ci, dimpotriva, cifrele arata foarte bine”, a declarat premierul Mihai Tudose la inceputul sedintei de Guvern.

Si ministrul Finantelor, Ionut Misa, a subliniat ca ”Romania este in acest moment prima tara din Europa ca si crestere economica”.

El a precizat ca rectificarea bugetara este pozitiva. Veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 280,2 milioane lei, iar cheltuielile se majoreaza cu 503,8 milioane de lei.

Misa a mentionat ca fonduri suplimentare merg la: bugetele locale - 611,9 milioane lei, Ministerul Muncii - 630,9 milioane lei, MAI - 363,5 milioane lei, Ministerul Transporturilor - 293,9 milioane lei, Ministerul Sanatatii - 281 milioane lei, Ministerul Justitiei - 232 milioane lei, Ministerul Educatiei - 30 milioane, Fondul asigurarilor de sanatate - 269,7 milioane de lei, Asigurarile Sociale de stat - 325 milioane de lei.

Diminauri ale bugetelor vor fi operate la: Ministerul Mediului de Afaceri - 78,5 milioane lei, Ministerul Finantelor - 52,9 milioane lei, Ministerul Dezvoltarii Regionale - 43,7 milioane lei, dar la care s-au alocat suplimentar 71,5 milioane lei pentru PNDL, Ministerul Culturii - 27,8 milioane lei, Ministerul Mediului - 27,4 milioane lei, scrie News.ro.

”Ne incadram in deficitul de 2,96%”, a mai precizat ministrul, care a sustinut ca Romania va avea o crestere economica de 6,1%.

Citeste si:
PSD și PNL au decis bugetul României pe 2024. Educația va primi...
PSD și PNL au decis bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.