Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca pachetul de masuri fiscale anuntat de Guvern nu reprezinta "clamata revolutie fiscala si se transforma intr-o revolutie fiscala". El a spus ca acum cateva luni, la investirea Guvernului, a cerut un lucru simplu - sa termine cu aceasta topaiala fiscala, iar acest lucru nu s-a intamplat. "Marea revolutie fiscala aduce unui om inca 3 lei in plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE ca va creste salariul este falsa", a spus Iohannis.

"Guvernul a anuntat un pachet de masuri fiscale. Se pare ca zilele acestea va intra in discutie si din acest motiv fac declaratia de astazi. Acest pachet, după parerea mea, nu este revolutie fiscala, ci cred ca se va transforma într-o bulversare fiscala.

Mutarea contributiilor si scaderea impozitului pe venit: la prima vedere arata bine, dar analiza arata ca mai degraba complică problemele.

Coalitia spune că transfera contributiile la angajat, dar vine cu noua taxa de solidaritate de 2.25% care romane la angajator. Deci transferam partial. Dar pentru oameni ce iese de aici? Nimic nu se schimba in buzunarul romanului.

Am facut un calcul pornind de la datele prezentate public, pornind de la salariul mediu brut pe economie, circa 3.300 de lei, 2.335 net.

Aplicam masurile propuse de coalitie si implementate de Guvern. Daca angajatorul este de buna credinta si nu vrea sa scada salariul. La un cost de 4.086 de lei, salariatul castiga in plus fix 3 lei. Este caraghios.

Promisiunea PSD ALDE ca prin transferarea CAS si scaderea impozitului pe venit creste salariul este falsa. Creste cu 0,1% pentru salariul mediu. Daca politica PSD-ALDE are ca argument cresterea salariilor, ele de ce nu cresc?

Sunt îngrijorari ca unele salarii vor scadea. Si atunci cui foloseste aceasta revolutie fiscala? Romanilor sigur nu.

Solicit coalitiei sa renunte la aceste masuri. Recomand prudentă, pentru că nimeni nu-si doreste o politică de azi pe maine. Avem nevoie de o politica sustenabila, care sa rezolve problemele pentru viitor", a spus Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.