Un avocat din Egipt a starnit o revolta la nivel national dupa ce a declarat, in timpul unei dezbateri televizate, ca a viola o femeie imbracata sumar sau provocator este o "datorie nationala".  

Avocatul Nabih al-Wahsh a facut aceste declaratii in urma cu cateva saptamani, in timpul unei dezbateri televizate, la canalul TV Al-Assema.

In timpul dezbaterii, avocatul a avut urmatoarea remarca: "Ati accepta o fata mergand pe strada in tinuta sumara, sa i se vada pulpa piciorului? Sa o violezi si hartuiesti este o datorie nationala, patriotica”, informeaza Stirileprotv.ro.

Fragmentul in care avocatul face declaratiile a fost publicat pe YouTube, iar Consiliul National al femeilor a anuntat ca va depune plangere atat impotriva sa, cat si impotriva postului TV.

Consiliul a solicitat mass media sa nu invite in emisiuni persoane care incita la violenta contra femeilor.

Potrivit unui studiu realizat in 2008, in Egipt, 83% dintre femei recunosc ca au fost hartuite sexual, iar 62% dintre barbati admit ca au hartuit femei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.