Inmatricularile de autoturisme noi in Uniunea Europeana au scazut cu 2% in luna septembrie a acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

In primele noua luni ale anului 2017, inmatricularile de autoturisme noi au crescut la nivelul UE cu 3,7% fata de aceeasi perioada a anului 2016, pana la 11,66 milioane unitati.

”In septembrie 2017 au fost inregistrate cresteri importante de volume in: Italia (+8,1%), Spania (+4,6%), Franta (+1,1%), in timp ce Germania (-3,3%) si Marea Britanie (-9,3%) au inregistrat scaderi de piata”
, se arata in comunicat publicat de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), potrivit Profit.ro.

Topul este condus de Germania, cu un 2,2%, urmata de Marea Britanie, cu -3,9% si Franta cu +3,9%.

Romania ocupa astfel locul al 18-lea in UE, cu o crestere de 15,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un volum de 78.769 de autoturisme noi inmatriculate.

Cele mai multe autoturisme inmatriculate in Uniunea Europeana in primele noua luni ale acestui an sunt din grupul VW, urmate de PSA si Grupul Renault.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.