De obicei, cand spui "investitor" te gandesti automat la oameni de afaceri care urmaresc miscarile din piata cu multa atentie si investesc sume mari pentru castiguri pe masura. Dar adevarul este ca orice alegere importanta pe care o faci pentru banii tai este, de fapt, o investitie.

Investesti intr-o masina putin mai scumpa sperand ca vei avea costuri de intretinere mai mici. Investesti intr-o vacanta relaxanta sperand ca te vei intoarce cu mai mult chef de munca. Investesti in educatia copiilor tai sperand ca in viitor vor avea joburi mai bune.

De fiecare data cand alegi unde se duc banii tai pui in balanta costul investitiei tale si potentialul castig.

La fel se intampla si cu banii pe care ai reusit sa-i pui deoparte si care acum ar putea sa iti aduca profit, in functie de cum alegi sa ii investesti.


Cum investesti banii pe care nu ii folosesti?

Inainte sa te gandesti la investitii, e bine sa ai in vedere si banii pe care ii economisesti pentru situatii neprevazute. Este intelept sa pastrezi o rezerva de bani intr-un cont de economii si sa iti faci planuri de investitii doar pentru restul banilor pe care ii ai la dispozitie.

Pentru sumele pe care alegi sa le pui la munca pentru tine ai la dispozitie Fondurile Mutuale de la ING Bank, usor de inteles si usor de folosit.

Acum e mult mai usor sa incepi sa investesti.

Poti sa investesti direct prin aplicatia de internet banking, Home’Bank si poti sa urmaresti oricand investitiile online.

In functie de asteptarile pe care le ai de la investitiile tale si de apetitul tau pentru risc, ai de ales intre trei categorii de fonduri diferite: ING Conservator, ING Moderat si ING Dinamic.

ING Conservator este pentru cei care nu vor sa riste prea mult dar nici castigurile nu pot fi spectaculoase; fondul investeste in proportie de 90% in instrumente cu venit fix si 10% in actiuni, procent care ii ofera managerului de fond posibilitatea sa obtina randamente pentru investitori chiar si atunci cand conjunctura economica nu favorizeaza instrumentele cu venit fix.

Citeste si:
Cum să faci economii în zilele noastre. Idei practice
Cum să faci economii în...

ING Moderat e pentru cei care vor sa investeasca putin mai curajos, dar cu riscuri rezonabile; fondul investeste aproximativ 70% in instrumente cu venit fix si 30% in actiuni. Volatilitatea acestui fond va fi ceva mai ridicata, dar in acelasi timp cresc si castigurile potentiale.

ING Dinamic e pentru cei care cauta profituri mai mari pe termen lung si care isi asuma riscuri mai ridicate. Fondul investeste aproximativ 40% in instrumente cu venit fix si 60% in actiuni, fapt care ii aduce un potential castig mai mare, dar si un risc asociat ceva mai mare.

In concluzie, cum stii ca fondurile mutuale de la ING Bank sunt pentru tine?

Daca ai minimum 500 de lei sau 100 de euro pe care vrei sa ii investesti pentru cel putin 2-3 ani si intelegi ca exista riscuri asociate investitiei, atunci fondurile mutuale sunt pentru tine. Trebuie doar sa alegi ce fel de investitor esti.

Citeste si:
Omicron și aurul. Legătura dintre noua variantă COVID-19 și costul...
Omicron și aurul. Legătura...

Aici gasesti mai multe despre fondurile mutuale de la ING.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.