Fiecare poveste antreprenoriala de succes este unica. Asta inseamna ca fiecare dintre noi poate cauta si gasi metode prin care sa isi creeze oportunitati pe piata, sa-si imbunatateasca sau sa-si vanda propria imagine. Mai mult decat atat, trebuie sa avem curajul de a merge inainte si de a ne asuma riscuri.

Una dintre cheile succesului: nu te lasa descurajat de persoanele care nu cred in tine, scrie entrepreneur.com. Invata sa ai rabdare si persevereaza in tot ceea ce faci. Lasa inspiratia sa vina la tine si profita de orice oportunitate, pentru a te perfectiona si a deveni mai bun.

Un exemplu foarte potrivit in acest context sunt cursurile care te invata cum sa fii mai performant in viata profesionala, indiferent de domeniul in care activezi. Un astfel de program este dezvoltat si de cei de la Erickson Coaching International. Cursul „The Art & Science of Coaching“ este un program ideal pentru leaderi, manageri si profesionisti de HR care isi doresc sa beneficieze de tehnici de coaching cu larga aplicabilitate practica. La finalul acestui training, participantii pot deveni coachi acreditati Erickson si pot folosi instrumente de coaching in viata de zi cu zi, fie in calitate de coach, fie ca instrumente de comunicare, imbunatatindu-si astfel considerabil sansele de succes in cariera.

Perseverenta, curajul si dorinta constanta de perfectionare sunt ingredientele povestilor de succes de mai jos, din care te poti inspira in drumul tau spre reusita. Mai ales in momentele de criza, atunci cand nimic nu pare sa se lege. Iata care sunt cele patru personaje care au pornit de la zero si au obtinut faima mondiala:

1. Coco Chanel - „Succesul le este destinat celor care habar nu au ca esecul este inevitabil“

S-a nascut in anul 1883 si este fiica unei spalatorese necasatorite care lucra la un spital caritabil. Tatal ei era vanzator itinerant de haine pentru profesionisti. Viata timpurie a lui Coco Chanel fost lipsita de lux si stralucire. A invatat sa coasa la varsta de numai 6 ani si a lucrat mult timp drept croitoreasa. A inceput prin a crea palarii, apoi a deschis un butic de haine in Paris. De aici pana la faima mondiala nu a mai fost decat un pas. Chanel a devenit in scurt timp una dintre cele mai de succes povesti din lumea modei.

2. Danny Thomas - „Succesul nu este despre ceea ce strangi sau realizezi in viata. Este despre ce faci pentru cei din jurul tau“

Citeste si:
Prima zi din anul școlar 2023-2024. Aproximativ 2.700.000 de elevi...
Prima zi din anul școlar...

In zilele lui cele mai negre, Danny Thomas se descria drept un actor care moare de foame. In acest context a promis ca, daca va ajunge vreodata faimos, va deschide un adapost dedicat apostolului Iuda Tadeul, patronul… cauzelor pierdute. In cele din urma a reusit sa devina un actor cu renume mondial, mai ales datorita sitcomului Make Room for Daddy. Nu si-a uitat promisiunea, iar in anii ‘50 a calatorit cu sotia lui prin toata America in cadrul unei ample campanii de strangere de fonduri. Apoi a construit St. Jude Children’s Research Hospital, un etalon in domeniul medicinei si cercetarii, care investeste sume importante in gasirea de tratamente revolutionare impotriva cancerului.

3. Booker T. Washington - „Masura succesului nu este data de pozitia pe care ajungi sa o ocupi in viata, ci de obstacolele pe care le depasesti in drum“

Citeste si:
Andreea Antonescu, însărcinată în America Express. La ce riscuri...
Andreea Antonescu,...


Sursa foto: Everett Historical/ Shutterstock.com

Booker T. Washington s-a nascut in 1856, in sclavie. Dupa emiterea Proclamatiei de emancipare de catre presedintele american Abraham Lincoln, la 1 ianuarie 1863, prin care toti sclavii deveneau liberi, acesta s-a mutat alaturi de familie in vestul statului american Virginia. Aici s-a inscris la scoala si a inceput sa lucreze in mine de carbune. S-a mutat in est, unde a inceput sa urmeze cursurile Institutului Hampton, o scoala a carui scop era sa-i educe pe tinerii eliberati din sclavie. In scurt timp a infiintat Universitatea Tuskegee din Alabama, unde si-a desfasurat intreaga activitate. Washington este unul dintre cei mai importanti lideri ai miscarii de emancipare a populatiei eliberate de sub sclavie.

Daca ai propria afacere, este normal sa pui la indoiala sansele tale de reusita. Cel mai probabil si personajele de mai sus au avut, macar pentru o secunda, indoiala ca vor reusi. Insa au perseverat si au reusit sa creeze insitutii absolut legendare in lume. Oricine poate sa-si creeze propria reteta de succes. Singura conditie: dorinta constanta de perfectionare trebuie pastrata vie.

Citeste si:
Medicii susțin că vaccinarea antigripală anuală rămâne cea mai...
Medicii susțin că vaccinarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.