"Platforma Romania 100 atrage atentia asupra efectelor negative pe care unele dintre modificarile propuse azi de ministrul Tudorel Toader le vor avea asupra independentei justitiei si a echilibrului puterilor in stat", se arata pe pagina de Facebook a formatiunii, potrivit digi24.ro.

"Independenta justitiei va fi grav afectata prin mutarea Inspectiei Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii la Ministerul Justitiei. Se deschide astfel calea interferentei factorului politic in cariera magistratilor, prin scoaterea cercetarii disciplinare a acestora din sfera de competenta a CSM, care este garantul independentei justitiei.

Totodata, modificarile propuse in domeniul raspunderii materiale a magistratilor sunt de natura a introduce o presiune suplimentara asupra judecatorilor si procurorilor, in conditiile in care raspunderea magistratilor este reglementata complet si fara echivoc.

Eliminarea Presedintelui Romaniei din procedura de numire a conducerii principalelor structuri de parchet va afecta echilibrul puterilor in stat si creeaza un model fara echivalent la nivelul statelor membre", se arata in comunicatul Platformei Romania 100.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.