Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sustine ca in 2017 au existat productii agricole istorice in Romania.

"Avem productii istorice in 2017, in Romania. La grau, secara si triticale s-a depasit o productie de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reusit pana acum in Romania. La rapita sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare productie din istoria acestei tari. De asemenea, la mazare avem 300.000 de tone, iar productia la orz si orzoiaca este cea mai mare din ultimii 23 ani ani", a afirmat presedintele PSD.

"Sigur ca a fost o vreme foarte buna pentru agricultura, dar faptul ca MADR a alocat subventiile la timp pana la finalului lunii martie si faptul ca fermierii au putut beneficia de acesti bani, si vorbim de bani seriosi - 2,7 miliarde de euro - din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv in Romania, s-a ajuns in situatia in care in mai multe zone bancile ii cautau pe fermieri, pentru ca fermierii nu au mai fost la banci, nu au mai avut nevoie, pentru ca au avut banii la timp", a adaugat el, citat de dcnews.ro.

De asemenea, social-democratul a tinut sa precizeze ca incepand cu data de 16 octombrie, "o sa inceapa plata in avans a subventiilor" agricole, noteaza profit.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.