Sa lucrezi de acasa este minunat. Asta in conditiile in care reusesti sa iti faci un program pe care sa-l si respecti, reusesti sa te organizezi si sa fii productiv. Partea buna a lucratului de acasa este ca te ajuta sa economisesti bani, timp si sa fii mai fericit. In plus, tehnologia moderna iti pune la dispozitie o multitudine de canale de comunicare cu colegii de munca, iar daca ai o zi proasta si nu vrei sa iesi din pijamale, poti sa faci asta fara grji.

Cu toate acestea, exista si numeroase piedici impotriva productivitatii atunci cand lucrezi de acasa. Daca ai o familie numeroasa, vei fi deranjat in mod constant. Riscul sa te ridici pe scaun in timpul programului si sa speli cosul de haine care sta sa pice pe tine e mare, iar prietenii pot sa apara neinvitati in orice moment, obligandu-te sa te ridici de la birou si sa petreci timp cu ei.

Insa exista strategii pe care, daca le pui in aplicare, vei reusi in demersul de a scapa de stresul zilnic al mersului pana la serviciu si inapoi.

1. Investeste intr-un birou de calitate

Nu te uita la bani atunci cand pui la punct un spatiu din casa unde sa lucrezi. Investeste in mobilier de calitate si achizitioneaza toate obiectele care crezi ca iti vor face viata mai usoara si te vor ajuta sa te simti comod si sa fii eficient. Deb McAlister-Holland, o specialista in marketing din Dallas, a investit nu mai putin de 5.000 de dolari in redecorarea spatiului de lucru de acasa si spune ca nu a regretat niciun moment decizia. Biroul trebuie sa fie piesa de rezistenta, iar un scaun ergonomic si comod trebuie sa completeze acest scenariu care te invita la munca. Gasesti aici o multitudine de modele de birouri office din care sa alegi. Adauga si obiecte functionale si de decor care sa iti usureze orele de munca si sa le faca mai frumoase. Iar daca ai o camera pe care o poti transforma in birou, pariul unei vieti profesionale de succes pe care sa o construiesti din confortul propriei locuinte e ca si castigat.

2. Planifica-ti inca de dimineata ziua de lucru

La inceputul fiecarei zile de munca, stabileste un plan si respecta-l. La fel cum faci cu lista de cumparaturi, de exemplu, scrie pe o foaie toate sarcinile legate de munca pe care trebuie sa le indeplinesti intr-o zi si nu lasa ziua sa treaca fara sa tai de pe lista tot ce ai de facut.

3. Nu invita prieteni la tine in timpul programului de lucru

Nu invita prieteni la tine in timpul programului de munca si sugereaza-le discret nici sa nu apara la usa neinvitati atunci cand stiu ca tu lucrezi. Trebuie sa stabilesti niste reguli de socializare, daca vrei sa fii productiv lucrand de acasa sau ca liber profesionist. Iar daca simti totusi nevoia de a socializa in timpul programului, poti sa iesi la pranz la un restaurant din apropierea casei tale si te poti intalni atunci cu prietenii.

4. Fa o plimbare

Meagan French este un consultat in marketing din San Francisco, fondatoare a Meagan French Marketing, si va recomanda sa iesiti macar o data din casa in timpul programului. Ei ii place sa faca o plimbare pana la o cafenea din apropierea casei. Spune ca o ajuta sa-si organizeze mai bine ziua, sa se destinda si sa-si recapete concentrarea in momentele in care volumul de munca devine prea mare.

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

5. Fa-ti un program de lucru si respecta-l

Fa-ti un program de lucru si respecta-l pe cat posibil chiar daca lucrezi de acasa. Altfel vei ajunge sa muncesti de dimineata pana seara, fara sa reusesti sa indeplinesti toate sarcinile pe care ti le-ai setat pentru ziua respectiva.

Tu ce reguli aplici atunci cand lucrezi de acasa? Reusesti sa fii productiv si sa realizezi tot ce ti-ai propus?

Sursa foto: ArchiVIZ/ Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.